L’Ajuntament recupera la possessió efectiva de l’accés a Cala Varques i restringirà el trànsit en tot el camí

La batlessa agraeix al Consell la instal·lació de les barreres que s’havien demanat.

L’Ajuntament de Manacor és a punt d’implementar les primeres mesures per protegir l’entorn natural de Cala Carques. “Recuperarem ben aviat la possessió efectiva del camí d’accés a Cala Varques que ara mateix està tancat, un informe jurídic avala l’obertura del camí que fa anys que utilitza la ciutadania i per això podrem tornar a obrir les barreres ben aviat”, ha explicat la batlessa.

Però aquesta no serà l’única mesura que ben aviat afectarà el camí de cala Varques. “Estam decidits a restringir el trànsit de vehicles a motor en tot el camí que dóna accés a Cala Varques i per això instal·larem una barrera ben a prop de la carretera que farà que el camí només sigui accessible als veïnats i als que vulguin anar a Cala Varques a peu o en bicicleta”, ha afegit la batlessa de Manacor.

Aquestes mesures s’han de sumar a la que ha anunciat el Consell de Mallorca, consistent en la instal·lació de barreres que impedeixin aparcar cotxes als marges de la carretera propers a l’accés a Cala Varques. “Volem agrair el canvi de criteri del departament de Carreteres del Consell, que en principi no volia instal·lar-les i finalment hi ha accedit”, ha apuntat la batlessa, Catalina Riera.

I és que el mes de febrer passat, l’Ajuntament va enviar al Consell el projecte d’un enginyer i un informe de la Policia Local sol·licitant la instal·lació d’elements per evitar els perills que suposa que s’aparquin cotxes als marges de la carretera. Dia 10 de maig el Consell va contestar la sol·licitud de l’Ajuntament amb una negativa i “ara celebram que s’hagin tengut en compte les reivindicacions que feim des de Manacor per poder protegir la cala”, ha afegit la batlessa.

Cal recordar que dia 24 de maig la batlessa de Manacor va presidir la primera taula de feina de Cala Varques “Ara que ja comptam amb representants de les diferents administracions i cossos de seguretat amb els quals ens podem reunir periòdicament a la taula de feina, el nostre objectiu comú i a llarg termini és fer possible la protecció efectiva de l’entorn de Cala Varques”, ha explicat la batlessa. Així en aquesta comissió, que està formada pels representants dels cossos i forces de seguretat i també pels representants de les diferents administracions implicades, es defineixen les actuacions conjuntes que es duran a terme de manera coordinada.

I és que l’Ajuntament de Manacor no té competències per poder acabar amb el xibiu, les ocupacions de coves, les acampades il·legals o els fondejos damunt la posidònia. Per això en aquesta taula de feina ja s’han definit algunes actuacions conjuntes “perquè els que fan un mal ús de l’entorn de Cala Varques no puguin fer malbé aquest espai natural”, expliquen des de l’Ajuntament.

Des del consistori manacorí, a més, recorden que “hem demanat que el Govern s’hi impliqui i hem sospesat la possibilitat que el Govern adquireixi els terrenys amb els fons de l’Impost del Turisme Sostenible, tal com ja ha fet amb la finca dels Canons a Artà”, concretà la batlessa. En aquest sentit “durant la reunió que vaig mantenir amb la presidenta Francina Armengol, ja vaig anunciar que posaríem en marxa un front comú des de Manacor per tal de preservar aquest espai natural que s’ha convertit en un dels nostres emblemes”, ha conclòs Catalina Riera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: