L’ASM difon un protocol d’actuació davant les agressions lingüístiques

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha difós un protocol d’actuació davant els casos reiterats de maltracte lingüístic de què són víctimes els mallorquins, tant a establiments comercials com a l’administració. Es pot consultar AQUÍ.

El protocol recomana actuar amb calma i demanar ser atesos per una altra persona si contesten “no te entiendo”, recorda que parlar en català és un dret legal establert a l’Estatut d’Autonomia i dóna pautes a seguir en cas que no es respectin els drets lingüístics, entre altres la comunicació dels fets a la Direcció General de Política Lingüística. L’ASM ofereix l’adreça de correu denuncies@assembleamallorca.cat per fer-hi arribar els fets ocorreguts, amb el compromís de fer-los arribar als mitjans i compartir-los amb altres entitats en defensa del català, com l’Obra Cultural Balear i la Plataforma en defensa de la Llengua, a fi de dur un registre el més complet possible.
L’ASM continua considerant el rei espanyol Felipe VI com a principal responsable de l’onada d’agressions lingüístiques, arran del famós discurs del “a por ellos” de 3 d’octubre de 2017, i li exigeix que insti públicament els castellanoparlants a respectar la llengua dels mallorquins. Al mateix temps, denuncia que ha rebut el silenci per resposta de la delegada colonial del Govern espanyol, Aina Calvo, a la petició d’una entrevista per tractar aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: