L’ASM expressa el seu malestar pel pacte polític del PI de Llucmajor amb l’entorn de VOX

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca vol expressar el seu profund malestar, preocupació i rebuig per les decisions preses per la secció local del PI Llucmajor de facilitar el govern a partits polítics com VOX o el seu entorn i el PP al seu municipi. Aquestes dues formacions, capficades en abolir i suprimir qualsevol intent de recuperació de la cultura i llengua catalana, govern propi o sobirania de les Illes Balears i que no contemplen cap altre cultura dins del seu estat que no sigui la castellana.
Considerem que facilitar el govern a uns partits polítics que no tenen en compte que viuen en un territori no castellà, que volen exterminar qualsevol expressió política sobiranista o regionalista és treballar en contra de les idees sobiranistes o regionalistes. A més a més, els dona poder per a seguir desenvolupant polítiques d’eradicació cultural i xenòfobes contra els col·lectius abans esmentats. Recordem que VOX va dur una proposta de llei al parlament espanyol per a il·legalitzar partits polítics com el PI. En el cas de Llucmajor, el pacte del PI amb simpatitzants de VOX va ser signat dos dies abans que sortís la notícia de la denúncia per presumpta agressió per violència masclista al líder de VOX Jorge Campos.
Pensem que els partits polítics de país, haurien d’assumir que les seves seccions locals formen part de la seva xarxa política als pobles. Aquestes agrupacions, han de saber quin tipus de política requereix ser aplicada per a formar part d’un partit de país i no fer aquests paperots per una cadira a l’ajuntament. Des de l’ASM, desitgem que les direccions polítiques dels partits de país es posicionin en contra d’aquests pactes i que prenguin les decisions oportunes per a que això no torni a passar i es redreci el sentit d’aquests pactes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: