L’ASM i Avançam estrenyen vincles per fer camí cap a la sobirania

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca i Avançam –Plataforma de Regidores i Regidors de les Illes Balears pel Dret a Decidir- han celebrat una trobada en què han acordat treballar de manera coordinada i col·laborativa per la sobirania de les Illes.

Ambdues entitats veuen clau en aquest camí denunciar el maltractament econòmic que rep la gent de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i les seves institucions, la incapacitat de controlar els nostres recursos, ports i aeroports amb l’actual sistema polític, i la baixa qualitat democràtica de l’Estat Espanyol.

A la reunió hi varen assistir el president de l’ASM, Cristòfol Soler, i el president d’Avançam Miquel Oliver, juntament amb la regidora de Vilafranca de Bonany, Maria de Lluc Bauzà, i el regidor solleric, Andreu Castanyer. Ambdues entitats coincideixen en el diagnòstic: l’única proposta que l’Estat Espanyol ofereix a les autonomies és la recentralització. I donat que aquesta no era la proposta sota la qual es fa aprovar l’actual Constitució Espanyola, l’única alternativa a la recentralització és el dret a decidir sobre la nostra sobirania. L’incompliment sistemàtic de les inversions estatutàries, la perversió del FLA, l’espoli fiscal i l’explotació dels nostres ports i aeroports en són la prova més clara.

Per aquest motiu, Avançam mostra la seva disposició a escoltar les propostes de l’ASM i presentar mocions a tots els municipis de les Illes Balears i Pitiüses exigint, com a mínim, la cogestió portuària i aeroportuària, denunciant l’incompliment de les inversions estatutàries per part de l’Estat i donant suport a l’exercici del Dret a l’Autodeterminació.

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca i Avançam organitzaran durant els propers mesos diverses accions. Aquestes accions serviran, d’una banda, per explicar a la ciutadania illenca els perjudicis que comporta a la seva economia domèstica, al seu barri, poble o ciutat el maltractament econòmic al qual Espanya ens sotmet, i d’altra banda, per difondre què és el Dret a l’Autodeterminació contemplat a la Carta dels Drets Humans de l’ONU i com seria la seva aplicació a les nostres illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.