L’encamisada i les corregudes de l’anell, actes centrals i multitudinaris de les festes de Sant Jaume

Les festes de Sant Jaume constaten un any més l’èxit dels actes recuperats.

Un any més i d’ençà de l’embranzida de les festes patronals de Manacor des de l’any 2011, milers de manacorins i manacorines han volgut viure en primera persona l’Encamisada, un dels actes centrals i amb més acollida de les festes de Sant Jaume a Manacor.

A l’Encamisada de Sant Jaume es concentren en un sol cercavila varis dels elements de festa més nostres, més manacorins. La Mulassa de Manacor, els Gegants de Sant Domingo, els Cavalls de Sant Jaume, la Banda de Música de Manacor, la Colla Castellera Al·lots de Llevant i els Xeremiers de Manacor han desfilat seguits per una multitud vestida de blanc, com marca la tradició.

A les set de l’horabaixa la plaça de sant Jaume, la plaça que du el nom del patró de la ciutat, es va omplir de gent de totes les edats per veure de prop l’arribada dels Cavalls de Sant Jaume després de l’acte d’entrega del penó de sant Jaume al síndic jove.
Tots junts i envoltats d’un agradable ambient festiu, iniciaren el recorregut que els va dur a la plaça del Palau on es trobaren amb les autoritats per acabar l’itinerari a la plaça del rector Rubí.

Córrer l’Anell
En acabar l’Encamisada, els Cavalls de Sant Jaume, acompanyats de la Banda Municipal de Música de Manacor, iniciaren, a la plaça del Palau, l’itinerari cap a la Via Verda on es celebraren els jocs a cavall. Els jocs a cavall estan documentats a les festes de Sant Jaume del segle XIX i principi del XX i, cada any, atreuen l’atenció de milers de ciutadans.

Després de desfilar davant el públic, els cavallers iniciaren els jocs que consistiren en diverses proves; córrer abraçats de dos en dos, agafar el mocador i, finalment, córrer l’anell. Els cavallers anant a galop havien d’encertar una anella amb una espasa de fusta.
Durant tot el temps que duraren els jocs, la Banda de Música de Manacor i el públic animaren i aplaudiren els cavalls i els cavallers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: