L’encesa dels llums encetarà les festes de Nadal, amb més de vuitanta actes que es reparteixen per tot el municipi

El programa de festes convida a triar regals que fomentin la igualtat entre homes i dones.

Les festes de Nadal arriben a Manacor amb l’encesa de llums de Nadal i el concert que oferirà la Banda de Música de Manacor, que tendrà lloc a sa Bassa diumenge dia 2 de desembre a les 19 h. Després d’aquest primer acte del programa, els ciutadans i ciutadanes de Manacor podran “gaudir de més de vuitanta actes distribuïts en trenta-sis dies, que és el que duraran aquestes festes al municipi de Manacor”, ha explicat el delegat de Festes, Mateu Juan.

“Totes les propostes del programa conviden a sortir al carrer en família i compartir amb tothom la il·lusió, l’amabilitat i l’esperit solidari que acompanyen aquestes festes”, ha remarcat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. La batlessa ha explicat també que “hi ha activitats per a tots els públics, indicats des dels zero anys fins passats els cent” i ha destacat “els tallers emmarcats en la campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys” i “la reflexió que convida a fer el programa sobre la igualtat i els estereotips de gènere que es poden perpetuar amb les juguetes”, ha conclòs la batlessa.

Des de les delegacions de Turisme i Comerç i “feim una aposta per potenciar els mercadets, les fires de Nadal i els actes en família en moltes de les zones comercials del municipi, que també comptaran amb paradetes d’entitats solidàries i fan que en aquests dies que fa fred els carrers de tots nuclis de població del municipi estiguin plens de vida”, han coincidit a destacar durant la presentació del Programa de Nadal les regidores Antònia Llodrà i Maria Isabel Bauzà.

Tradició i novetats

Entre les moltes novetats que s’inclouen en el programa d’enguany s’ha de destacar els tallers que tenen per objectiu oferir alternatives lúdiques a l’ús de pantalles en infants de zero a tres anys, que se celebraran dia 22 de desembre a partir de les 10 h al Claustre. Però per Nadal no es poden oblidar els actes dedicats als infants. L’arribada del Pare Noel de dia 21 de desembre a Manacor i dia 24 de desembre a Cales de Mallorca; la dels patges reials dia 28 de desembre a la plaça del Convent de Manacor i dia 27 a Porto Cristo o l’arribada dels Reis d’Orient també concentraran desenes de famílies amb infants. Però això no és tot perquè els tallers, els concerts, els conta contes, i les activitats per a nins i nines són una constant en el programa d’enguany.

A més moltes altres activitats estan pensades per a tota la família. Visites al betlem de la plaça de ses Verdures, el Mercadet de Nadal que recorrerà el centre de vianants els dies 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de desembre i dia 4 i 5 de gener o les atraccions infantils que del 2 de desembre al 6 de gener ompliran la plaça de Ramon Llull, ajudaran a mantenir ben viu l’esperit nadalenc a Manacor. Tot sense oblidar el trenet de Nadal que els dies 21, 22, 28 i 29 de desembre i també els dies 3, 4 i 5 recorrerà Manacor passejant tothom que hagi comprat al petit i mitjà comerç.

Des de l’Ajuntament han agraït “l’esforç de totes les persones, associacions, entitats i col·lectius que participen i que fan possibles aquestes festes, des dels voluntaris fins a les empreses i particulars que han programat actes dins i fora de programa”, ha destacat el delegat de festes Mateu Juan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.