Les amistats perilloses dels restauradors i empresaris illencs

Digamos que puede que esté prohibida, pero el artículo 21 de la constitución recoge nuestro derecho a la manifestación pacífica y sin armas, y como las armas las hemos dejado en casa, yo de hecho la pistola y la Parabellum las he dejado en casa…“. Aquestes eren les paraules amb les que l’organitzador de la polèmica -i no autoritzada- manifestació contestava a la qüestió plantejada pels periodistes al voltant de la il·legalitat de la manifestació que ell, a títol personal, havia convocat.

Després de veure el desastre organitzatiu que va resultar la manifestació, fins i tot amb intents d’assaltar el Parlament de les Illes Balears, que pretenien emular el recent assalt al Parlament dels Estats Units, el més fàcil per a les patronals empresarials era rebutjar aquelles actuacions, però no. Ni després de veure el fracàs i la perillositat es dignaren a renegar de les formes d’actuar de bona part de la gent, que segons d’altres assistents, res tenien a veure amb el sector de la restauració.

No em crec que cap dels propietaris de bars i restaurants als que vaig de forma comú defensin aquestes actituds amenaçadores amb pistoles per enmig ni aquestes formes de manifestar-se, sense complir en cap moment amb les recomanacions sanitàries, que ells han fet complir durant aquests passats mesos de forma meticulosa, i pens que és un greu error per part d’aquestes associacions empresarials situar-se al costat de grupuscles d’extrema dreta que s’aprofiten del patiment d’aquest sector per treure’n un redit polític personal.

Què hi ha un patiment extrem del sector de la restauració? cert, què s’han de prendre mesures des del govern? d’acord, què hi ha hagut mesures que es podien millorar? també, però el que no s’ha de permetre en cap cas és que uns personatges tan lamentables i unes actituds tan perilloses com les que es varen veure a aquesta concentració, representin al nostre teixit empresarial. Molt malament CAEB, PIMEM i demés associacions que dos dies després encara no heu denunciat i seguiu fent costat a aquestes actuacions. A partir d’ara, si no canviau de parer, faré un pensament abans d’entrar a qualsevol establiment que porti el vostre segell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: