Les beneïdes de Són Macià reten homenatge a les arrels pageses del nucli i tanquen les festes de Sant Antoni a Manacor

L’humor, la reforma de la plaça o el centenari del poble també s’hi feren presents

Les tradicionals i alhora divertides beneïdes de Son Macià han estat enguany les encarregades de tancar el programa de festes de Sant Antoni al municipi de Manacor. La pagesia, els animals domèstics, les feines del camp i les eines antigues han estat alguns dels protagonistes de les de Son Macià, en les quals desenes de cavalls, d’animals de tota casta, carretons i carrosses desfilaren per davant el públic. Hi ha hagut una gran participació i alguns dels que varen treure la carrossa a les beneïdes de Manacor i Porto Cristo han tornat a passejar-la i a fer-la lluïr a Son Macià. Els cavalls també varen fer acte de presència i oferiren un autèntic espectacle.

Centenars de persones han seguit la desfilada que va recórrer la plaça del poble, passà per davant les portes de l’església de Son Macià i seguí pels carrers dels voltants. Tampoc no hi varen en Macianarro, el dimoni gros de Son Macià, ni tampoc els dimonis i els dimonions que l’acompanyen tot lluint forques, bastons i picarols en els balls que feren durant tota la desfilada.

Els músics de la Banda de Música de Manacor varen ser els encarregats de posar la banda sonora a aquesta tradicional cita santantoniera. Les autoritats locals, encapçalades per la batlessa de Manacor, Catalina Riera, i pel delegat municipal de Son Macià, Miquel Perelló, seguiren de primera línia les beneïdes i pogueren sentir de prop les gloses i els balls que els oferiren alguns participants.

Participació

Tot i que l’encarregat de retrasmetre les beneïdes pels altaveus, Miquel Sureda Guinei, va explicar que més de 3.000 carrosses i 420.000 participants desfilarien per Son Macià, un total de vuit carrosses participaren a les beneïdes de Son Macià d’enguany. La majoria s’inspiraren en la pagesia, en les tasques del camp. Altres carrosses uniren els alumnes de l’escola o els socis de la tercera edat de Son Macià. I també hi hagué lloc per a la sàtira i la bogeria amb la carrossa que any rere any preparen els joves del poble, que enguany recreava el possible inici de les obres de reforma de la plaça de Son Macià, que està prevista iniciar engunay.

A Son Macià les carrosses no reben premis segons una classificació, sinó que tots els participants reben una botella de cava, una de mistela i una ensaïmada. En acabar les beneïdes la plaça va acollir la tradicional vetlada de ball de bot, que d’aquesta manera es convertí en el darrer acte del programa de Sant Antoni d’enguany.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: