Les embarcacions de neteja del litoral ja han recollit més de 12 tones de residus

Es tracta de 26 barques de tipus virot, les quals recullen residus a primera línia de costa, i de 4 barques de semilitoral, amb capacitat d’actuar a més distància de la costa.

Ahir al matí, 25 de juny, la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; la batlessa de Manacor, Catalina Riera i el delegat de Porto Cristo i zona costanera, Joan Gomila comprovaren de primera mà les tasques de neteja al port de Porto Cristo.

El servei de neteja compta amb 30 barques repartides per totes les illes, aquestes embarcacions feinegen a la costa de les Illes Balears des del passat mes de maig i estaran operatives fins a finals de setembre.

Durant la resta de l’any, una tercera part de les embarcacions continuarà disponible per poder treballar i, si és necessari, intervenir en vessaments a la mar, en moments concrets d’acumulació de brutor o en zones on l’accés per terra és dificultós.

Durant els primers 21 dies del mes de juny, s’han recollit un total de 9.205 quilograms de residus, que suposen una mitjana de 438 quilos per dia. Pel que fa al mes de maig, es varen recollir 3.158 kg, una mitjana de 163 kg diaris. Els residus recollits són sobretot plàstics i fustes, mentre que la resta és vegetació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.