Les empreses del sector del moble i la fusta de Manacor reben 250.000 euros per modernitzar-se

La batlessa, Catalina Riera, es compromet a fer feina amb la Conselleria de Treball i amb la d’Educació per obrir un centre de formació de nous fusters.

El Centre Tecnològic Balear de la Fusta (CETEBAL), que s’ubica en el polígon industrial de Manacor, podria convertir-se en un nou centre de formació dual per a joves fusters. “És evident que la manca de personal qualificat és un dels problemes que ha d’afrontar el sector de la fusta i per això, tal com s’acordà en el darrer ple, estam disposats a fer feina per convertir el CETEBAL en un centre de formació però també s’ha de tenir en compte que hem d’afrontar la modernització i l’entrada de les noves tecnologies en la indústria i el fet que han canviat els hàbits dels consumidors”, destacà la batlessa de Manacor, Catalina Riera. I és que el conseller de Treball, Iago Negueruela, ha visitat aquesta setmana diverses empreses de la indústria del moble i la fusta de Manacor. Durant la visita el conseller va donar suport a la intenció d’obrir el nou centre de formació a Manacor.
La batlessa de Manacor, Catalina Riera, juntament amb el regidor Antoni Sureda, han acompanyat el conseller de Treball, que s’ha reunit a Manacor amb el director general de Política Industrial, Manel Porras; la gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de Balears (IDI) i regidora de l’Ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa, i representants de la CETEBAL i de la Federació de la Fusta.
Després de la reunió el conseller Iago Negueruela ha anunciat que les empreses del sector de la fusta de Manacor es beneficiaran d’uns 250.000 euros provinents de les ajudes a la modernització. En el conjunt de les Illes Balears les indústries han rebut 1,5 milions d’euros. Els ajuts directes per a l’adquisició de maquinària han estat d’1,3 milions d’euros, i l’impuls a la clusterització ha rebut 240.000 euros. Els objectius dels ajuts són la millora de la productivitat i competitivitat industrials, la generació de nova ocupació i millorar la gestió de l’eficiència energètica. En aquest sentit, les subvencions es destinen a l’adquisició de nova tecnologia i maquinària i actius immaterials com programari.
Durant la visita des de la Conselleria de Treball i Indústria han informat dels avanços en política industrial que han implementat, i dels grans trets del pla industrial que es presentarà en les properes setmanes, a partir de 2018. Posteriorment la comitiva ha visitat diverses indústries i tallers de Manacor, com Cerramientos Orell, Nadal Mobiliari, Cuines Sebastià Santandreu i Muebles J. Jodrà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: