Les entitats de tot el municipi de Manacor defensaran els seus projectes per als primers pressupostos participatius el 5 i el 6 de Juny

Totes les entitats i associacions poden proposar projectes i la ciutadania els votarà.
Totes les entitats i associacions inscrites en el registre d’entitats de l’Ajuntament de Manacor han pogut participar en les dues trobades informatives que han servit per posar en marxa els primers pressupostos participatius de Manacor. Així les associacions que hi assistiren ja preparen els projectes que, un cop validats pels assessors tècnics, hauran de defensar davant la ciutadania els propers dies 5 i 6 de juny.

La primera trobada d’aquestes característiques es va realitzar dia 17 d’abril a Porto Cristo, per a les entitats i associacions de Porto Cristo i de la zona costanera del municipi. Dia 18 d’abril la reunió es va fer a Manacor i hi acudiren les entitats de la ciutat i també de Son Macià. A més els joves d’entre 12 i 16 anys dels tres instituts i les quatre escoles concertades, a més dels membres del Consell d’Infants de Manacor, també podran presentar propostes a l’Ajuntament fins dia 21 de maig i per això es faran tallers en els centres escolars.

Els pressupostos municipals d’enguany reserven una partida de 100.000 euros pels pressupostos participatius. Les diferents entitats i joves podran proposar diversos projectes i actuacions per aquest valor, repartits en els nuclis de població del municipi. “Ara són l’alumnat, les entitats i les associacions les encarregades proposar projectes per invertir aquests doblers”, ha explicat a la regidora de Participació, Antònia Llodrà. Des de l’Ajuntament “proporcionarem l’assessorament tècnic i jurídic que tendrà en compte el marc competencial, jurídic i econòmic i tots junts destriaran els projectes que siguin viables dels que siguin impossibles de materialitzar des de l’Ajuntament”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

Els majors de 16 anys decideixen

Els projectes i les propostes que hagin estat validats pels assessors tècnics es presentaran els pròxims dies 5 i 6 de juny a Manacor i a Porto Cristo. I a partir del 7 de juny i fins dia 30 tothom podrà votar el projecte que més li agradi. Així els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys podran votar el projecte que més els agradi a la web de participació ciutadana de l’Ajuntament de Manacor, a les urnes mòbils que s’instal·laran en diverses paradetes itinerants. Els estudiants majors de 16 anys també podran votar a les seves escoles i instituts.

Durant el mes de juliol es realitzarà l’escrutini dels vots i els resultats de les votacions es presentaran en públic. I és que hi haurà diversos projectes que es faran realitat amb els 100.000 euros dels primers pressupostos participatius perquè els cent mil euros previstos es dividiran entre els diferents nuclis del municipi, tenint en compte la seva població. Així a Manacor s’invertiran uns 66.500 euros, uns 18.200 a Porto Cristo, 4.700 a s’Illot, 3.900 a Cales de Mallorca, més de 2000 euros a Son Macià i prop de 4.500 per Cala Anguila, Cala Mandia, Cala Murada i s’Estany d’en Mas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: