Les excavacions a l’Hospitalet vell permeten localitzar un gran dipòsit de ceràmiques d’entre el segle 3 i 1 AC devora el talaiot

Durant el mes de setembre els arqueòlegs han excavat un edifici del jaciment.

La campanya d’excavacions del 2018 al jaciment de l’Hospitalet Vell de Manacor s’ha centrat en una de les habitacions que hi ha al voltant del talaiot. L’excavació d’aquest espai ja va començar l’any 2016 però ha estat enguany que l’equip de l’excavació ha pogut concretar més la seva funció en el passat. Aquest edifici presenta una planta absidal amb una columna central, una llar de foc, un dipòsit i diverses banquetes de feina en el voltant.

Segons la directora del Museu d’Història de Manacor i codirectora de les excavacions, Magdalena Salas, «Els materials recuperats en el seu interior ens parlen d’un ús en el talaiòtic final o postalaiòtic, concretament entre el segle III-I aC». «La sorpresa d’enguany ha estat localitzar a la zona de la columna central de l’habitació un gran retall a la roca reomplert amb pedres, terra i gran quantitat de material ceràmic», ha afegit Salas.

En aquest espai s’hi han localitzat durant les excavacions «ceràmiques d’importació (àmfores romanes, eivissenques, vaixella fina romana) i, associades a tot aquest material, també han aparegut ceràmiques pròpies de la fase final del talaiòtic, com gerres i olles i també gran quantitat de material lític de treball», ha concretat la directora del Museu d’Història de Manacor.

La divuitena campanya d’intervencions en el jaciment prehistòric de s’Hospitalet Vell va començar el passat dia 10 de setembre i va acabar divendres passat, dia 28, amb la Jornada de Portes Obertes al jaciment. Així, durant l’horabaixa de divendres els assistents varen poder gaudir de la visita guiada que feren els arqueòlegs responsables del projecte d’investigació del jaciment i també varen poder veure algunes de les peces restaurades que durant la campanya de l’any passat es varen localitzar a l’edifici que s’ha continuat excavant enguany.

Aquesta excavació que impulsa l’Ajuntament de Manacor forma part, juntament amb el jaciment de Son Peretó i el projecte Entre illes, dels projectes d’investigació que es duen a terme des del Museu d’Història de Manacor.

El cost econòmic de la feina de camp corre a càrrec de l’Ajuntament de Manacor i és de 15.000 euros. L’excavació està codirigida pels arqueòlegs Magdalena Salas i Damià Ramis i enguany l’equip consta de 2 arqueòlegs i 2 restauradors, 2 auxiliars d’arqueologia, 9 voluntaris, dos peons picapedres, i la brigada de l’Ajuntament de Manacor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.