Les expropiacions milionàries de noves zones verdes amenacen Manacor per la deixadesa de Medi Ambient

Sense l’informe que ha d’emetre la conselleria no es pot aprovar el Pla General.

“La Conselleria de Medi Ambient va esgotar dia 25 de novembre el termini de quatre mesos que tenia per emetre l’informe ambiental que necessitam per aprovar provisionalment el Pla General de Manacor”, ha anunciat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. D’aquesta manera “sense poder fer l’aprovació provisional que aturaria les expropiacions milionàries de zones verdes es posen en marxa nous expedients al tribunal provincial d’expropiació, una amenaça en tota regla pel futur benestar de tots els manacorins i manacorines”, ha afegit la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer.

“Ens agradaria que l’esperit de consens i de col·laboració que hem trobat en tots els grups del Ple municipal es traslladàs a la Conselleria de Medi Ambient, si això passàs, el Pla General ja estaria aprovat provisionalment i no es podrien presentar demandes milionàries per a l’expropiació de zones verdes”, ha explicat la batlessa de Manacor. De fet “el retard en els informes ambientals que força el retard de l’aprovació provisional del Pla General ha permès que s’hagin presentat dues noves demandes d’expropiació forçosa de zones verdes, una per 19 milions d’euros i una altra per 2 milions i mig”, han concretat des del Departament d’Urbanisme.

Fora de termini

“Estam extremadament decebuts perquè fa dues setmanes que va acabar el termini legal perquè des de la Conselleria emetin l’informe ambiental que necessitam; a hores d’ara encara no ens han contestat ni explicat el retard però el que estan fent pot suposar un perjudici econòmic molt important per a tots els que vivim a Manacor i pot hipotecar el nostre futur com a poble”, ha criticat la batlessa.

Des de l’Ajuntament de Manacor expliquen que tant a escala tècnica com a escala política “hem demanat per activa i per passiva que emetessin l’informe en el termini establert, precisament per no obrir la porta a noves demandes milionàries i a poder tirar endavant una normativa consensuada a Manacor i que ha de permetre donar seguretat jurídica i estabilitat als ciutadans que volen reformar ca seva i a tots els inversors interessats a establir el seu negoci al municipi”, ha explicat la responsable d’Urbanisme, Isabel Febrer. Al costat del document mediambiental, el consistori manacorí també està a l’espera de la decisió favorable de la Direcció General de Recursos Hídrics, pas previ a l’elevació a ple del Pla, “que és l’eina fonamental perquè particulars i empreses tinguin seguretat jurídica”. A més de l’informe ambiental, l’Ajuntament de Manacor també està a l’espera del vistiplau de la Direcció General de Recursos Hídrics, “de manera informal ens han avisat que la documentació és correcta però no ens ho han notificat de manera oficial”, aclareix la delegada d’Urbanisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.