Les famílies de Manacor aprofiten les vacances per interessar-se per la lectura i per tota l’oferta cultural de la Fira del Llibre

Comerços i associacions ofereixen llibres, roses i solidaritat al Claustre.

La Fira del Llibre ha tornat a convertir-se en el plat principal del programa d’actes culturals que l’Ajuntament de Manacor organitza al voltant de la diada de Sant Jordi i la Setmana del Llibre. Centenars de famílies i de ciutadans i ciutadanes han passat pel Claustre de Sant Vicenç a complir amb la tradició de regalar llibres i roses als éssers estimats. Els organitzadors i els responsables de les paradetes de la fira reconeixen que enguany “esperam que moltes famílies aprofitin totes les activitats que hem preparat per als més petits a l’entorn de la fira del llibre, enguany la diada de Sant Jordi coincideix amb les vacances de pasqua i creim que és una bona excusa per sortir de casa i aprofitar el bon temps que per fi ha arribat”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. Però “les activitats no només són per als més petits, les persones adultes a més de llibres hi trobarem música en directe i hi podrem conèixer moltes de les entitats sense ànim de lucre del nostre municipi, crec que amb totes aquestes activitats queda ben clar que Manacor té vocació de capital cultural” ha afegit la batlessa de Manacor, Catalina Riera.
Enguany des de l’Ajuntament i des del Servei de Biblioteques de Manacor han volgut oferir activitats per a tots els públics. Així jocs, música, espectacles i contacontes acompanyen els llibreters, les floristeries i les associacions que participen a la Fira del Llibre del claustre. Les activitats organitzades a l’entorn de la Setmana del Llibre d’enguany duraran fins dia 4 de maig i en tot aquest temps una trentena d’activitats ompliran el municipi de llibres, música, tallers, espectacles, conferències i dansa. Tot plegat s’organitza “al voltant d’una proposta cultural amb activitats adequades per a totes les edats i repartides pel municipi”, explicà el bibliotecari Antoni Ferrer, que ha coordinat el programa d’actes de la Setmana del Llibre.
De fet dimecres dia 24, dijous dia 25 i divendres dia 26 les biblioteques de Manacor i de Porto Cristo s’ompliran de contacontes, tallers i conferències. A més la música es farà ben present divendres dia 25 a partir de les 20 h al claustre de Manacor amb el concert de Tomeu Matamalas, Trajecte 2019, 52 anys.
Dissabte dia 27 d’abril a partir de les 10 h el Museu de Manacor acollirà personatges de contes que mostraran les seves cases i els seus paisatges amb El bosc encantat. Una activitat que comptarà amb contacontes, llibres i un vermut literari, tapes i música en directe. També dissabte dia 27 a les 12 h a la plaça de Ramon Llull se celebrarà la Ballada popular de Sant Marc, amb el grup Galivança. Els tallers i les activitats familiars continuaran durant tota la setmana a les diferents biblioteques del municipi. I dijous dia 2 de maig a les 20 h a la biblioteca de Manacor es presentarà el volum que recull totes les ponències que diferents investigadors aportaren a les X Jornades d’Estudis Locals, Fora vila i espais urbans a Manacor. Però la Setmana del Llibre no s’acaba aquí, tallers, més presentacions de llibres, conferències, recitals, dansa, concursos de redacció i moltes coses més formen part del programa que es pot consultar a la web www.manacor.org .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: