Les festes de Sant Jaume oferiran 8 dies de bauxa amb la intenció de consolidar els actes recuperats els darrers sis anys

Els cavallers de Sant Jaume, les canyes, l’encamisada o la Mulassa són alguns dels elements que les Festes de Sant Jaume de Manacor han recuperat des de fa sis anys com a part viva de la celebració.“Hem d’agrair a l’Obreria, als cavallers de Sant Jaume la recuperació dels elements festius que havien quedat oblidats i que ara poc a poc tornam al carrer per reivindicar el patró de Manacor”, ha explicat el regidor de Festes, Mateu Juan. “La intenció de tots els organitzadors és que es consolidin els actes que hem iniciat els anys passats, com les corregudes del cós, la recollida del penó, l’encamisada o córrer l’anell”, ha concretat el president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó. Una altra de les novetats d’enguany és el llibretó “per donar a conèixer les característiques principals de l’embranzida de la festa d’ençà de la seva recuperació iniciada el 2011”, expliquen dels de l’Obreria. Amb aquest llibretó que es podrà aconseguir durant les festes tothom podrà conèixer el perquè de la crida, la Mulassa, els cavalls de Sant Jaume, el penó, l’encamisada o les corregudes del cós, entre molts dels actes que s’han recuperat els darrers sis anys.

A més des de l’Obreria “s’ha establert que cada any les festes començaran dia 18 i acabaran dia 25”. Així dimarts dia 18 a les 20 h a la balconada de l’Ajuntament la crida a la festa, que enguany pronunciarà la professora, música i investigadora Bàrbara Duran, donarà el sus a les festes. Tot seguit sortirà la Mulassa i a les 21.30 h començarà la vetllada de ball de bot, tot just després de l’entrega de premis del I Concurs de gloses escrites per la igualtat. Entre molts altres actes que se succeïran durant els vuit dies de festa els organitzadores han destacat els de dissabte dia 22 de juliol. Les corregudes del cós, les quals començaran a les 11 h a la plaça del Palau escalfaran motors per a la xviii Fira nocturna artística i artesana de Sant Jaume que a partir de les 20.30 h ocuparà l’avinguda del Torrent i la plaça de Ramon Llull. “Enguany hem fet un esforç per fer-la més artesana i autòctona”, ha explicat la regidora de Comerç, Maria Isabel Bauzà. Durant la nit de la fira, a més, la plaça del mercat s’omplirà de tallers infantils i actuacions musicals, les quals aniran a càrrec dels grups Els galindons i Orrifar.

Diumenge dia 23 a les 19 h els cavalls de Sant Jaume rebran el penó al carrer de Sant Sebastià i els cavalls començaran a recórrer els carrers de Manacor. L’endemà, dilluns dia 24 a les 20 h tothom està convidat a lluïr camisetes blanques per anar a l’encamisada, que durà els gegants, els castellers, la Mulassa, la banda de música i els cavalls a recórrer els carrers de Manacor fins arribar al principi de la via verda. Allà els cavallers de Sant Jaume correran l’anell i a galop des de dalt del cavall intentaran endevinar l’anell amb l’espasa. Les festes acabaran dia 25 amb l’espectacle de foc que començarà a les 22.30 pels carrers del centre de vianants. Però abans hi haurà jocs esportius, la recollida del penó, l’ofici i la mostra de ball de bot infantil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.