Les festes de Sant Jaume a Manacor s’acosten i ja en podeu descarregar el programa

La crida a la festa encetarà el programa dimecres dia 18 i els actes duraran fins dia 25.

Els cavallers de Sant Jaume, les canyes, l’encamisada o la Mulassa són alguns dels elements que les Festes de Sant Jaume de Manacor han recuperat des de l’any 2011 com a part viva de la celebració. “Hem d’agrair a l’Obreria, als cavallers de Sant Jaume i a totes les persones i entitats que hi col·laboren tota la feinada que han fet perquè els manacorins i manacorines visquem i sentim amb orgull les nostres festes patronals”, va explicar la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la presentació del programa d’enguany.

Els actes del programa i l’audiovisual que va concentrar els millors moments de les festes de l’any passat foren els protagonistes de la presentació que va tenir lloc al pati de la torre del Palau dimarts passat. L’acte també va servir per homenatjar alguns dels col.laboradors més actius de les festes. “La intenció de tots els organitzadors és que la gent i els infants segueixin participant joiosos en les festes i que entre tots consolidem els actes que hem iniciat els anys passats, com les corregudes del cós, la recollida del penó, l’encamisada o córrer l’anell”, ha concretat el president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó. Enguany la crida a la festa, que se celebrarà dimecres dia 18 a les 20 h, tendrà lloc a la plaça del Palau i la Mulassa de Manacor sortirà de la torre del Palau i recorrerà els carrers en cercavila. I a les 21.30 h començarà la vetllada de ball de bot al mateix lloc.

Dijous dia 19, a les 20.30 h, la Insitució Alcover acollirà una vetllada de cinema on es projectaran algunes de les pel·lícules del desaparegut pintor i cineasta Antoni Riera Nadal. I l’endemà, divendres dia 20, a les 20 h començarà el concert de Júlia Colom, amb la música de Joan Arto. La festa continuarà al ritme de ‘swing’ a partir de les 21 h a la plaça del Rector Rubí i a les 22 començarà l’espectacle de ball de saló a la plaça de Na Camel·la.

Dissabte 21 a partir de les 11 h a la plaça del Palau començaran les corregudes del cós i escalfaran motors per a una jornada ben intensa. A les 20.30 h al pati de la torre del Palau començarà la xerrada “Llums i ombres del transport del vi”, que anirà a càrrec d’Albert Carvajal, Antoni Gomila i Sebastià Sansó. I just després començarà el tast de vins casolans.
Però potser un dels plats forts de la nit serà la XIX Fira nocturna artística i artesana de Sant Jaume que a partir de les 20.30 h ocuparà l’avinguda del Torrent i la plaça de Ramon Llull. Durant la nit de la fira, a més, la plaça del mercat s’omplirà de tallers infantils, de ball i menjar a la fresca. Diumenge dia 22, a les 12 h, la Institució Alcover acollirà l’acte d’entrega de premis del II Concurs de gloses escrites per la igualtat.

I dilluns dia 23 a les 12 h tothom que vulgui podrà escoltar el concert d’orgue de Sant Jaume a l’església de Sant Vicenç Ferrer. I més tard, devers les 19 h els cavalls de Sant Jaume rebran el penó al carrer de Sant Sebastià i començaran a recórrer els carrers de Manacor. La jornada acabarà amb la tremponada a la fresca que tendrà lloc a na Camel·la i anirà a benefici d’Aproscom Fundació. L’endemà, dimarts dia 24 a les 20 h tothom està convidat a lluir camisetes blanques per anar a l’encamisada, que durà els gegants, els castellers, la Mulassa, la banda de música i els cavalls a recórrer els carrers de Manacor fins a arribar al principi de la via verda. Allà els cavallers de Sant Jaume correran l’anell i a galop des de dalt del cavall intentaran endevinar l’anell amb l’espasa. Les festes acabaran dimecres dia 25 amb l’espectacle de foc que començarà a les 22.30 pels carrers del centre de vianants. Però abans hi haurà jocs esportius, la recollida del penó, l’ofici i la mostra de ball de bot infantil.

Per descarregar el programa d’aquestes festes, picau aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: