Les Festes de Sant Joan a Son Servera comencen amb una mirada cap enrere

Un repàs en primera persona de símbols de música i cultura dels 60 i 70 i les cucarelles d’en Piculín Cap d’Olla donen el sus a les festes més esperades.

Ara sí. Les Festes de Sant Joan ja han començat. Aquest divendres davant l’Ajuntament, Miquel Vives era l’encarregat d’encetar aquestes festes amb el pregó. Un pregó que ens ha transportat als anys 60 i 70; ple d’anècdotes de vida d’un dels periodistes musicals més destacats de l’època. Vives va obrir les portes de la música d’arreu del món a molts de mallorquins, i ho ha fet una vegada més en aquest pregó.

Un home de ràdio; nascut a Son Servera i que ha passat per Barcelona i molts altres llocs de l’estranger; festivals, concerts… una vida intensa que el va fer conèixer amistats tan destacades com Elton Jones, els Beatles, Tina Turner, Jim Hendrix o Julio Iglesias; entre molts altres que formen una llista interminable d’experiències.

Periodista, amant de la música, i nòmada, també va provar sort com a DJ i director de grans discoteques, però tot i que viure pel món fou un plaer, el teu poble és el teu poble. Ahir, fou el pregoner del seu poble. Després d’aquest viatge, la colla castellera ha muntat un castell abans que les autoritats brindessin al balcó del consistori. Un brindis que ha continuat amb una de les accions més esperades; la reaparició d’en Piculín Cap d’Olla.

Amb els més veterans emocionats i els més joves aspectants, una veïna ha volgut llegir la carta que li ha enviat en Piculín per agrair haver-lo fet tornat a renàixer. Ballant ha acabat el vespre, mentre els assistents han pogut gaudir del sopar a la fresca. Un principi de festes amb la mirada al passat i a la història de Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.