Ja s’apropen les festes de Son Macià, descarregau-ne el programa

Amb el lema #PAG3SIA els macianers fan sàtira de la política internacional.

Son Macià “és el centre del món” i per això “hem enviat un correu electrònic i hem convidat a festa a Colau Trump, Cuaquín Jo-en-Vull i Casimir Reputin”, explica amb ironia Antoni Febrer, el dissenyador del programa i membre de la Comissió de Festes de Son Macià. I és que les festes d’enguany pretenen reivindicar les arrels pageses d’aquest petit nucli manacorí i “imposar el Son Macià New World Order, que es pot resumir amb el lema PAG3SIA”, afegeixen els organitzadors de les festes. I és que tots els membres de la Comissió de Festes coincideixen: les festes obren un parèntesi en què tothom se sent més lliure, amb més ganes de gresca i més content de compartir els carrers i les places amb els veïnats. I és que les festes de Son Macià durant catorze dies ompliran el poble de tot tipus de propostes. Es començarà a ensumar l’esclat de les festes aquest divendres, dia 3 d’agost, amb el sopar de veïnats al carrer.

Mercats, conferències per saber per què es moren els arbres, mercadets, esports i competicions seran els actes previs al concert de la Banda de Música de Manacor i el pregó de festes que donaran el ‘sus’ oficial al programa. En aquesta edició pronunciarà el pregó Macià Nicolau. “Des de l’Ajuntament només podem donar les gràcies a tots els membres de la comissió i als col·laboradors de les festes, el nostre únic paper és donar-vos suport i canalitzar les vostres propostes per fer-les possibles”, ha explicat Miquel Perelló, el delegat municipal de Son Macià. A més “aquestes festes també serviran per estrenar la nova plaça, que des de l’Ajuntament hem reformat i tots esperam que sigui l’escenari ideal per a molts dels actes del programa”, afegí Perelló.

Durant deu dies els veïns del nucli i tots els que el visitin podran gaudir de propostes de tot tipus. Potser una de les que més atrau els visitants de fora és la Festa pagesa que diumenge dia 12 d’agost, a partir de les 17 h, omplirà el recinte firal de jocs tradicionals, amos de cans mostrant la destresa de les seves mascotes, menjadors professionals de síndria… I abans, divendres dia 10 d’agost, tendrà lloc una de les novetats del programa d’enguany: el Jazz & Tapes, que inclourà música en directe i una ruta de tapes pels bars del poble. La disbauxa continuarà l’endemà, dissabte dia 11 d’agost, amb la Gran revetlla, amb l’actuació d’Enrokats, Madòna i el DJ Bernat Garau. I el mateix dissabte, a partir de les 18.30 h la música sonarà per a totes les edats amb l’activitat Música amb família.

Un altre dels plats forts del programa serà el Sopar Solidari a la fresca, que omplirà la plaça de gent amb ganes de col·laborar amb l’associació Impuls Ara, que fa feina per donar a conèixer el trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat i d’ajudar als que el pateixen. A més, durant el sopar es donarà a conèixer la marca del centenari del poble, que s’ha de celebrar l’any que ve. I dimarts dia 14 d’agost celebrarà un dels plats forts del programa: la XXXIV Fira de Son Macià. A més de productes i animals, hi chaurà desfilada de la Colla Gegantera de Sant Domingo de Manacor, l’actuació castellera dels Al·lots de Llevant, exhibició eqüestre i ball de bot amb l’actuació de S’Estol des Gerricó i Xaloc Música.

Per descaregar-ne el programa, picau aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.