Les Fires i Festes de Primavera 2021 tornen a la presencialitat amb actes culturals

La majoria d’actes tindran lloc al Parc Municipal i els Cossiers tornaran a ballar.

Manacor tornarà a celebrar enguany les Fires i Festes de Primavera de manera presencial, després que l’any passat només es varen poder dur a terme alguns actes testimonials de manera virtual.
L’Ajuntament de Manacor ha fet feina per poder fer la majoria d’actes possibles, tot i que “no seran unes Fires i Festes com estàvem acostumats”, ha reconegut el delegat de Festes, Artur Aguiló, sí que tornen a la presencialitat adaptant-se a la normativa sanitària.

Les Fires i Festes de Primavera 2021 es converteixen enguany en actes culturals per a tots els públics: concerts, presentacions de llibres i activitats d’animació infantil. “Tot i que les fires no es permeten i les festes seran tot actes culturals, que és el que permet la normativa sanitària, hem volgut conservar el nom de Fires i Festes”, ha assegurat Aguiló. Tomeu Penya i Marta Elka, animació infantil amb La Deixalleria i Uapidubi, Rumba Katxai i Da Souza, Ombra i Roger Pistola són només alguns dels actes que inclou el programa.

D’acord amb la normativa sanitària, tots els actes han de ser mantenint les distàncies, amb màscara i amb reserva prèvia, pel que la majoria es concentraran enguany al Parc Municipal, un espai que permet una capacitat per a 500 persones. Les entrades es podran reservar a partir d’aquest dimecres 19 de maig a www.enviumanacor.cat

“Estic content perquè recuperar la presencialitat i fer passes per tornar a la normalitat és el que desitjàvem tots”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la presentació del programa i detalls de les Fires i Festes de Primavera 2021 que ha tingut lloc aquest dimarts de matí al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Pregó

El pregó de les Fires i Festes de Primavera de 2021 anirà enguany a càrrec de Maria Magdalena Perelló, funcionària jubilada de l’Ajuntament de Manacor que ha tingut una llarga experiència com a secretària de Batlia i també tindrà lloc al Parc Municipal. “Es tracta d’una persona que fins fa molt poc temps ha estat devora la majoria dels batles que ha tengut l’Ajuntament de Manacor”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

L’elecció de la pregonera correspon al batle, pel que Oliver ha explicat que “en un any que ha servit per fer molta introspecció, a l’administració també ens ha servit per reconèixer i valorar encara més la tasca dels funcionaris, pel que aquest és un petit gest a la seva feina”.

Cossiers

Una altra de les novetats d’aquesta edició de les Fires i Festes de Primavera 2021 és que els Cossiers de Manacor també tornaran a ballar, després que l’any passat no ho pogueren fer. “Les festes populars i de carrer estan prohibides, però sí que podrem veure ballar els Cossiers asseguts, amb distància, mascareta i reserva de plaça, amb totes les mesures. Intentarem fer rotlo encara que siguid d’asseguts amb distància i mascareta”, ha assegurat la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló.

Amb motiu de les mesures preventives per la Covid-19, enguany els Cossiers no fan recorregut, però sí que sortiran a ballar el proper diumenge dia 23 de maig, dia del Sant Crist, i ho faran dins l’Església dels Dolors. També ballaran dia 28 de maig als tres llocs que ha habilitat l’Escola Municipal de Mallorquí: a les 18.30 h. a l’exterior de l’Escola Municipal de Mallorquí, a les 19.10h. al pati del CEIP Simó Ballester i a les 19.50 h. al pati del CEIP Es Canyar. Per a assistir-hi cal reservar plaça a www.enviumanacor.cat Amb l’objectiu que el major nombre de persones possible pugui veure ballar els Cossiers de Manacor, només es podrà fer reserva de plaça per a un d’aquests llocs.

Dia 27 de maig s’estrenarà el documental ’40 anys dels Cossiers de Manacor’ realitzat i produït per l’Escola Municipal de Mallorquí i que fins ara no s’ha pogut projectar, degut a la situació sanitària.

L’Escola Municipal de Mallorquí també ha convocat enguany el XIX Concurs de Cartells dels Cossiers, adreçats a alumnes d’ESO i Batxillerat escolaritzats al municipi de Manacor. El guanyador és el que serveix per anunciar tots els actes relacionats amb els Cossiers i l’ha realitzat Shaneze Sibille, alumna de 4t d’ESO de la Rafa Nadal School. Els dos dissenys finalistes són de Maria Barceló Tous, també de 4t d’ESO de la Rafa Nadal School i Yamila Jiménez Macañones de 3r d’ESO de l’IES Porto Cristo. Els premis consisteixen en 150 € per a la guanyadora i 50 € per a cada finalista. L’entrega de premis tendrà lloc dimecres dia 2 de juny a l’Escola Municipal de Mallorquí.

Tancarà els actes de les Fires i Festes de 2021 el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí a la cantant i pedagoga Dàmaris Gelabert, que tindrà lloc dia 10 de juny.

L’Ajuntament de Manacor comptarà amb tots els recursos necessaris per tal d’organitzar les entrades i sortides dels actes, així com el compliment de la normativa sanitària. En aquest sentit, el batle ha animat la ciutadania a “no deixar de baixar la guàrdia” alhora que ha fet una crida a la responsabilitat. Per la seva banda, Aguiló ha animat els manacorins i manacorines a “gaudir de les festes amb responsabilitat i seny”.

Descàrrega del programa de Fires i Festes de Primavera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: