Les jornades tècniques de caràcter empresarial atreuen més d’un centenar de professionals i emprenedors del municipi de Manacor

Tres experts exposen les novetats tributàries més importants, la nova legislació que afecta els autònoms i les obligacions que els empresaris han de complir sobre riscs laborals.

 

 

L’Ajuntament de Manacor ha clausurat les Jornades Tècniques 2018 després que més d’un centenar d’empresaris i emprenedors s’hagin interessat per aquest cicle de xerrades impartides per grans experts, que han parlat de novetats tributàries, de la nova legislació que afecta els autònoms i de les obligacions sobre prevenció de riscs laborals. Les xerrades han interessat a més d’un centenar d’usuaris del servei municipal d’assessorament a l’emprenedoria, professionals independents, empresaris, gestors, economistes, personal de l’administració, professors d’empresa i administració i al públic en general.

“A més d’oferir el servei d’assessorament als emprenedors, des de l’Ajuntament volem seguir oferint al sector empresarial jornades de formació que són del seu interès, volem ser una eina útil durant el procés de construcció d’empreses i també volem donar suport a les empreses que ja funcionen per tal que puguin modernitzar-se i també adaptar-se als canvis legals”, explica la batlessa, Catalina Riera.

Tres jornades

La primera conferència de les jornades va celebrar-se el passat dia 21 de febrer amb el títol “Novetats tributàries i mercantils 2018”. Rocio Garnacho Garnacho, advocada fiscalista i professora associada a la UIB, va impartir aquesta primera xerrada, a la qual assistiren més de quaranta persones. L’experta va fer un repàs de les principals novetats en matèria mercantil, en IRPF, impost de successions i valoracions d’immobles, IVA, impost de transmissions patrimonials, sempre amb exemples pràctics i comentant casos referits a les Illes Balears i a l’Estat, va explicar els procediments d’inspecció i va donar a conèixer el funcionament del Subministrament d’Informació Immediata (SII). A més, Rocio Garnacho va acabar amb una llista de despeses reclamables al sistema bancari relacionat amb les hipoteques.

L’endemà, dia 22 de febrer, es va celebrar la jornada dedicada a novetats de seguretat social, en aquesta sessió més de cinquanta persones assistiren a la ponència sobre la Llei de reformes urgents de treball autònom que realitzà Maria Jesús Espinosa Freire, directora de l’administració número 1 de la Tresoreria General de la Seguretat Social. L’experta va presentar els aspectes més importants que recull la llei i es va referir als canvis en altes, baixes, variacions, cotització, bonificacions i reduccions en el camp de la seguretat social que poden aprofitar els emprenedors. Maria Jesús Espinosa també va comentar aspectes com la conciliació familiar i laboral, la pluriactivitat, la inclusió d’accident “in itinere” o qüestions referents a la jubilació. A més, la professional de la Tresoreria General de la Seguretat Social també va contestar dubtes dels assistents.

Durant la darrera sessió de les Jornades Tècniques, que va tenir lloc dilluns dia 26, Jesús del Puerto Quiroga, provinent de Servei de Prevenció Aliè, va ser l’encarregat de conduir la sessió dedicada a la prevenció de riscs laborals. L’expert va parlar de les diferents modalitats preventives que poden trobar-se a les empreses, les disciplines preventives, les obligacions i drets d’empresaris i treballadors, i va fer una especial atenció als autònoms. Durant la xerrada també es va parlar de les novetats legals, del sector de la construcció i del sector turístic, així com de les campanyes previstes per la Inspecció de Treball. Des del departament de Desenvolupament Local agraeixen als conferenciants la seva disposició a l’hora de participar en aquest cicle de xerrades i l’interès que han demostrat tots els assistents a les Jornades Tècniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: