Les llengües artificials explicades per Nicolau Dols al Dilluns de l’Obra

“Altres universos: les llengües artificials” és la conferència que el Dr. Nicolau Dols Salas, impartirà al bar Xarop (plaça de Ramon Llull, 18).

Aixòserà dilluns que ve, dia 28 de gener, a les 20.00 h, dins el marc dels actes que organitza setmanalment la Delegació manacorina de l’OCB.

Les llengües artificials representen un grau superior en la convenció social que sempre implica una llengua. Són classificables segons la funció: llengües filosòfiques, secretes, mistèriques, experimentals, d’intenció ètica, de ficció o llengües auxiliars per a la comunicació internacional. En Nicolau Dols parlarà de cadascun d’aquests grups, amb una atenció especial per l’esperanto, inicialment llengua per a la comunicació internacional, però en procés de naturalització.

En Nicolau Dols és professor titular d’Universitat de l’àrea de Filologia Catalana. Doctor en Filologia Catalana (UIB), Màster en Estudis de l’Àsia Oriental (UOC), Master of Philosophy (Sheffield). És autor de gramàtiques catalanes, d’estudis sobre fonologia infantil, i sobre fonologia del català i de l’esperanto. Així mateix, ha estat guanyador del Primer Premi del Belarta Konkurso de Poesia en Esperanto, de la Universala Esperanto Asocio (2017).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: