Les obres de reforma integral dels depòsits d’aigua de Manacor milloren la qualitat del servei i la pressió a la ciutat

S’han modernitzat i automatitzat les instal·lacions de tot el recinte.

Els treballs de millora dels depòsits d’aigua que abasteixen Manacor permeten garantir una pressió constant de l’aigua que surt de les aixetes de la ciutat i han permès millorar el servei d’abastiment. La SAM, l’empresa de serveis del municipi de Manacor, ha enllestit les obres de rehabilitació integral de les estructures i les instal·lacions dels depòsits del Serralt. Aquests treballs “juntament amb tota la feina que s’ha fet per millorar la xarxa de distribució fan que els ciutadans i les ciutadanes ja notin les millores en el subministrament; volem seguir aquest camí amb l’objectiu de poder oferir aigua potable als ciutadans”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

En aquest sentit “fa tan sols quatre anys el dipòsit elevat només es podia omplir parcialment, hem apostat per millorar aquestes instal·lacions i així satisfer la demanda d’aigua de la ciutat de Manacor i millorar tot el servei que oferim”, ha afegit la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó. La batlessa i la presidenta de la SAM han visitat el recinte dels depòsits acompanyats del vicepresident, Joan Sagrera; i del gerent, Francesc Grimalt; que han examinat les diferents parts de l’obra.

Amb les obres de millora i modernització s’han invertit prop de 400.000 euros en la rehabilitació dels dos depòsits baixos, que s’han impermeabilitzat. També s’han renovat totes les bombes impulsores, situant-les en una nova cambra de bombes. Totes les canonades, tota la instal·lació elèctrica i el sistema d’injecció de clor també s’ha renovat completament. També s’ha instal·lat una nova “arqueta de distribució, que és on ara s’aboca l’aigua de tots els pous de la ciutat abans d’emmagatzemar-la als dos dipòsits baixos; amb aquesta reconfiguració garantim que es cobreix la demanda d’aigua perquè l’aigua dels pous s’extreu a velocitat constant però els ciutadans no la consumeixen a un ritme regular”, ha explicat el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

“Antigament hi havia pous que vessaven l’aigua directament a la xarxa de distribució però ara tenim aigua acumulada als dipòsits baixos que podem injectar al depòsit elevat quan la demanda d’aigua puja, ja que és des del depòsit elevat que l’aigua s’aboca a la xarxa de distribució amb la pressió adequada”, ha afegit Grimalt. Cal recordar que en una primera fase de la millora, executada el 2016, ja es va restaurar la torre del depòsit elevat, que era la peça més deteriorada del conjunt. Però això no és tot, també s’ha instal·lat un nou sistema d’injecció de clor a l’aigua, s’han renovat la superfície transitable amb paviments sanitaris i, a més, s’ha reconstruït el tancament del recinte i s’han rehabilitat els murs i les reixetes. A més, a través d’una subvenció, s’han instal·lat plaques solars perquè durant el dia les instal·lacions dels depòsits de la ciutat de Manacor s’autoabasteixin amb energies renovables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.