Les obres del moll del Riuet estaran llestes el mes d’abril i per setmana santa no hi haurà afectació a la zona comercial

El president de la Junta de Districte, Joan Gomila, i el conseller de Territori, Marc Pons, han visitat les obres, que suposaran una millora estructural i estètica del port.

El regidor de la zona costanera i president de la Junta de Districte, Joan Gomila, ha acompanyat el conseller de Territori, Marc Pons, a la visita que han fet a les obres de reforma que Ports de les Illes Balears (PortsIB) va iniciar el passat 10 de novembre al port de Porto Cristo. Els treballs consisteixen en la restauració del marge de Llevant del moll del Riuet i l’ampliació dels banys, amb una inversió total de 596.337 euros, uns 240.000 euros menys que el pressupost de licitació previst inicialment.

Durant la visita Joan Gomila ha destacat “la bona voluntat d’enteniment entre la conselleria i Porto Cristo perquè hem pogut proposar millores, com l’enrajolat complet de la superfície del moll que es restaura”. El conseller ha destacat que “volem millorar Porto Cristo sense interferir en el funcionament de la ciutat” i ha destacat que ” arribarem a Setmana Santa amb les obres pràcticament enllestides”.

Es tracta d’una inversió que té com objectiu resoldre i consolidar la part del Moll del Riuet. La millora no només serà estructural, sinó que també inclou una millora d’imatge, amb el canvi de la pavimentació. La previsió del Govern és que les obres estiguin enllestides el mes d’abril, de manera que es podrà començar la temporada del 2018 amb un port més segur i més embellit amb el nou paviment.

Des d’ara a la Setmana Santa, s’acceleraran els treballs de pavimentació en la zona on estan ubicats els comerços i restaurants, de manera que tota la nova pavimentació estigui col·locada. A més del moll també s’han reformat i ampliació dels banys per adaptar-los a la normativa vigent. El pressupost de licitació era de 84.830,95 € i finalment es va adjudicar per 70.918,66 €, amb una baixa del 16,40%.

Pel que fa a la restauració del moll, s’està reforçant el mur del marge de Llevant del Riuet. El projecte va ser aprovat amb un pressupost inicial de 753.288,62 € IVA exclòs i un termini d’execució de 5 mesos. Finalment, es va adjudicar a la UTE Copcisa SA/ Construcciones Olives SL per 525.418,81 € IVA exclòs, el que suposa una baixa del 30% sobre el pressupost de licitació.

El moll presentava símptomes d’inestabilitat, a causa de l’enfonsament del mur cantil. Per reforçar el mur, s’estan col·locant 94 pilons de 20 metres. S’han instal·lat ja el 90% aquests elements, necessaris pel reforçament del mur del canti’l del marge de Llevant, la intervenció sense dubte més important. També s’estan renovant els serveis afectats per la deformació de la biga cantil l’enllumenat i torretes elèctriques, i la pavimentació. Igualment, es preveu una reforma circulatòria d’acord amb el plantejament fet per l’Ajuntament, potenciant l’ús públic de la zona. Aquesta serà, pràcticament, la darrera fase.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: