Les oliveres de Son Servera produeixen gairebe 1.000 litres d’oli

L’Ajuntament ha recollit aquest dilluns més de 7.500 tones d’olives dels veïnats del municipi.
L’Ajuntament de Son Servera ha impulsat un any més la campanya “Oli d’oliva de Son Servera”, una iniciativa que permet que els petits productors o veïnats que tenguin oliveres puguin transformar la seva collita en oli casolà.

Dos dies abans del dia de recol·lecció, els agricultors comencen la collita de les olives que després porten a l’Ajuntament, el qual s’encarrega d’entregar-les a una tafona on són convertides en un saborós oli d’oliva serverí.

Aquest any han participat de la campanya uns 45 propietaris d’oliveres, alguns menys que en edicions anteriors per causes meteorològiques. Un fet que ha plantejat a l’Ajuntament la idea de repetir aquesta recollida properament.

Amb tot, en total s’han recollit 7.500 tones d’olives que han rendit un 13 %, fet que es tradueix en 994 litres d’oli.

Aquesta iniciativa fa catorze anys que es realitza amb la intenció de donar suport al petit agricultor i alhora recuperar l’antiga tradició familiar d’elaborar oli d’oliva procedent dels olivars propis dels serverins. En aquest aspecte, durant l’any també s’han promogut altres activitats relacionades amb la millora de la qualitat d’aquestes olives, així com cursos sobre malalties de les oliveres, d’empelts o de poda.

Una vegada produït l’oli, es reparteix als propietaris respectius en proporcionalitat a les olives aportades. Aquest any, Sa Tafona de Caimari ha estat l’encarregada d’aquesta producció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: