Les pedres a les sabates de l’unionisme a Mallorca

No passa any sense que els unionistes, mitjançant el poder que li atorga controlar les institucions, ja sigui des de Madrid o des de les institucions illenques, continuïn posant en dubte qualsevol illenc que li pugui suposar una molèstia ja sigui políticament o a nivell econòmic. Ahir qui piulava contra una d’aquestes “pedres a la sabata” era ni més ni manco que el Director General de IB3, Andreu Manresa, al diari “El País”.

Darrere d’un títol innocent s’hi amaga un atac en tota regla contra el propietari del restaurant, en Guillem Garí, que mai s’ha significat en política i a qui els unionistes tenen l’ull posat al damunt per l’únic fet de tenir un dels restaurants més concorreguts de Mallorca (segurament el més concorregut) i no haver-se significat mai a favor (ni en contra) de cap dels partits unionistes ni cap dels seus símbols.

La connivència dels partits unionistes en l’atac furibund contra els empresaris mallorquins queda palesa a aquesta piulada a on es pot comprovar com gent com la senadora del PP i exbatlesa de Felanitx, Catalina Soler, repiula sense cap mania. Val a dir també que l’escrit del Director General de IB3 no és en cap cas una obra d’art de la invenció pròpia, sinó que és un compendi de dogmes que es creen des del poder espanyol i es van repartint ja sigui via els mitjans que controlen, les xarxes socials, o els anomenats “lloros” dels seus partits que es dediquen a repartir per bars i altres llocs aquests dogmes i que si ets un poc viu i els estrenys  una mica a la conversa acaben amb un “Ah, a jo m’han dit això!, i m’ho ha dit un que ho sap bé!”. Com a mostra podeu veure aquests dogmes repetits a altres diaris, en teoria tan oposats ideologicament com El Mundo.

De fet, aquest cas peatge és una de les mostres de la nul·la separació de poders a Espanya, ja que és un cas creat ex profeso com a reprimenda contra la voluntat de la societat mallorquina en contra de la inútil autovia que s’havia de construir de Inca a Manacor i que després d’una multitudinària manifestació s’aconseguí revertir. Finalment es construí el desdoblament de la via Manacor-Palma, que l’estat espanyol es negà a pagar i pagam i pagarem els mallorquins i mallorquines durant molts d’anys amb el sistema de peatge a l’ombra. A aquest escrit del Diario de Mallorca podeu comprovar una altra vegada com es repeteixen aquests dogmes dels que parlàvem als escrits de El País i El Mundo i que intenten desacreditar-la fins i tot amb argumentacions tan burdes com dir que el cost de l’autovia de Manacor a Palma és tres vegades superior a la de l’autovia que s’ha de construir de Campos a Llucmajor (de tan sols 8’8 kilòmetres) quan el desdoblament de Manacor a Palma és 6 vegades més llarg. Qualsevol diari posaria en dubte la de Campos pel seu alt cost, però no, han d’atacar a una de les infraestructures més segures i que ha salvat més vides de Mallorca per l’únic motiu que va ser fruit de la voluntat popular dels mallorquins.

Si es grata un poc a l’hemeroteca és evident com és aquest cas d’alçada de cul contra el poder unionista provinent de Madrid qui va liquidar Unió Mallorquina (amb la connivència i silenci de la resta de partits), qui tenia llavors en les seves mans la Conselleria d’Obres públiques i va ser l’encarregada de portar a terme aquesta excel·lent infraestructura en contra dels desitjos de Madrid. El càstig imposat des de Madrid a Maria Antònia Munar, a qui han mantingut a la presó durant més de 6 anys, condemnada sense proves i sense cap permís tot i que des del dia de la seva entrada estava en tractament de quimioteràpia, és un avís a la resta de mallorquins que vulguin contravenir l’unionisme provinent de la capital castellana i el poder que concentra, és equivalent al sàdic esquarterament de Joanot Colom i posterior exposició pública que es feu del seu cos i que el feixisme borbònic mantingué durant segles a la Plaça de Porta Pintada.

Recentment un altre empresari mallorquí, Bartomeu Cursach, també ha hagut de resistir l’embat la policia espanyola i, com deia Mariano Rajoy, de la premsa unionista, que dia a dia el posava en dubte i parlava de proves sense confirmar que es sostenien moltes d’elles amb les declaracions d’una “madame” que ja ha estat condemnada per fals testimoni.

Sempre tenint en compte la distància que separa a Bartomeu Cursach i a la víctima de la piulada d’Andreu Manresa. és curiosa la coincidència en que tots dos han promocionat durant uns anys clubs de futbol, Garí el Vilafranca i Cursach l’Atlètic Balears, mentre que el Mallorca va haver d’observar com abans el promocionaven els hotelers de Riviera Maya que no els tres hotelers que van a rebre cada any als Borbons a Marivent, i que només han estat bons a l’hora d’aconseguir fer-se amb l’Hotel del Palau de Congressos a preu de patató o de rebre els favors institucionals quan batles de la ciutat abandonaven els plenaris per poder acudir puntualment a les seves festes d’inauguració.

Com podeu veure no és qüestió de política sinó de sotmetiment als mallorquins mitjançant les eines proveïdes per la falsa transició democràtica que com es ve demostrant va ser tan sols un rentat de cara perquè continuïn ostentant el poder els mateixos de sempre. El poder establert a Madrid no consent cap alternativa a la seva hegemonia i el seu objectiu és, com ja han fet en diverses ocasions, liquidar qualsevol escletxa de poder que no sigui un servent obedient i submís a les ordres de Madrid i als seus capricis colonials.

 

2 comentaris

 1. FORÇA I CORATGE, GUILLEM D’ES CRUSE!- Els partits del Règim no poden sofrir de cap manera que alci el cap i triomfi pel seu compte, pel mèrit del seu esforç i de la feina ben feta, cap empresari mallorquí que no sigui un submís total i absolut a la jerarquia madrilenya de l’IBEX 35.

  En el seu moment, acusaren sense proves de lladre Na Maria Antònia Munar per haver-se cregut de bon de veres que hi havia autonomia política a Mallorca i per haver gosat, en conseqüència, fer pel seu compte, sense esperar permís ni ordres del govern de Madrid (govern sempre a les ordres dels peixos grossos que el comanden davall-davall figurin del partit que figurin els seu ministres) l’autovia de Manacor a Palma. Sense cap dubte, aquesta gran obra pública ha resultat esser la infraestructura més segura i que més vides ha salvades a Mallorca, com molt bé remarca En Serafí.

  Amb la perspectiva dels anys, com més va més clar se veu que la suposada «corrupció» no va esser més que l’excusa perfecta dels partits del Règim per destruir personalment i políticament Na Maria Antònia Munar i per criminalitzar i il·legalitzar Unió Mallorquina, una formació que no era incondicional de cap partit del Règim pendular PPSOE i que era capaç de pactar amb qualsevol d’ells, això sí, amb condicions.

  I no exager gens ni mica en dir que la suposada «corrupció» va esser l’excusa perfecta per a prohibir Unió Mallorquina: si lo que realment fes nosa al Règim fos la corrupció, amb tots els casos demostrats i més que demostrats que ha protagonitzats el PP, sobretot a Madrid, a València i a les Balears i el PSOE, sobretot a Andalusia i a Extremadura, també faria estona que tant un partit com l’altre estarien il·legalitzats. Però no: en tractar-se de partits del Règim, les brutoretes, brutors i brutorotes, tant suposades com demostrades, no són mai fetes del partit. Mai. Sempre són «casos individuales aislados».

  Ara volen criminalitzar En Guillem des Cruse amb l’excusa que «va aprofitar les obres de l’autovia per arreglar lo seu». Si lo que realment cogués als partits del Règim i a la seva fiscalia fos això, faria estona que haurien dita i feta qualque cosa sobre la sospitosa ubicació d’una remesa d’estacions de l’AVE, que, curiosament, (quina casualitat!) fa voltera i fuig quilometres i quilometres del centre de vuit grans ciutats i passa, en canvi, per terrenys on hi havia interessos urbanístics de peixos grossos. Heu sentit dir gens que el Règim demani per això cap dia ni un de presó a cap peixot gros de cap govern espanyol ni del seu «Ministerio de Fomento»? Jo no. Qui se pensi que me trec res del cap, que pegui una ullada a aquest enllaç. https://www.eldiario.es/economia/sospechosa-ubicacion-estaciones-AVE_0_94141050.html

  Guillem Garí, per part meva, ves per favor amb el cap ben alt. Com hi ets anat sempre! Ets tot un exemple d’empresari mallorquí triomfador i absolutament entregat a la seva feina. No facis gens de cas de la piulada de Twitter d’En Manresa ni de la repiulada de Na Carraixeta. Tu no has fet res mal fet, Guillem. (Llevat de tenir èxit, molt d’èxit, sense fer de llepa del Règim ni ficar-te per res en política, com molt bé fa reparar En Serafí).

  Coratge i endavant, Guillem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: