L’escola de Música de Manacor amplia l’oferta d’estudis amb un curs destinat a infants de 0 a 3 anys i les seves famílies

L’Escola i el Conservatori faciliten així els estudis de música a totes les edats.

L’Escola de Música de Manacor posarà en marxa a partir del gener de l’any que ve un curs de música destinat als infants de zero a tres anys i les seves famílies.

“El nostre objectiu és acostar la música a tothom i com que creim en la importància de la música en els processos educatius i en qualsevol etapa de la vida, a partir de l’any que ve l’Escola de Música i el Conservatori Municipal de Manacor podran acollir alumnes d’absolutament totes les edats”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la presentació del curs Music Together, que per primera vegada permetrà als infants de zero a tres anys formar part de l’alumnat de l’Escola de Música de Manacor.

Els cursos de Music Together començaran el proper dia 12 de gener i tendran un caràcter trimestral. A cada curs hi podran assistir deu famílies, ja que els infants hi han d’anar acompanyats de pares i mares, cuidadors o familiars. Cada curs costarà 180 euros per família. El músic i pedagog Jaume Llodrà serà l’encarregat de dirigir les classes de Music Together, “un espai on els infants i els adults comparteixen cançons, ritmes, moviment i l’alegria de tocar instruments amb l’objectiu de fer sentir la música i endinsar-nos en el llenguatge musical”, explica Jaume Llodrà.

Els alumnes i les seves famílies, a més, “faran feina amb cançons en anglès d’arreu del món que les famílies hauran d’escoltar a ca seva per fer que la música sigui un element més de la vida quotidiana dels infants”, concretà el professor que dirigirà els cursos. Tot servirà perquè els participants utilitzin la música com un llenguatge, desenvolupin el cos humà com a instrument i es familiaritzin amb desenes d’instruments. I és que “l’adquisició completa del llenguatge musical es produeix en un ambient de contacte físic amb la música, amb els instruments, fent immersions musicals i sobretot en un ambient de modelatge familiar”, conclou Jaume Llodrà.

Música universal

“Fins ara els cursos musicals s’oferien a partir dels quatre anys, sabíem que teníem la franja d’edat de zero a tres anys coixa, va sortir aquesta possibilitat i els professors, l’AMIPA i l’Ajuntament aviat ens hi vàrem engrescar”, explicà Jaume Tomàs, el director de l’Escola de Música i del Conservatori de Manacor. A més, “aquest curs parteix de les noves metodologies d’ensenyament musical i estam contents que aquestes noves pedagogies formin part de l’oferta de l’Escola i el Conservatori”, afegí Tomàs.


Per part de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Municipal de Música, la presidenta, Maria Isabel Sansó, explicà que “des de l’AMIPA estam encantats que s’ampliïn els estudis de l’escola i com a mestra de música estic convençuda que Music Together pot donar molts fruits en aquesta franja d’edat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.