L’escorxador municipal: Un greu problema sanitari per la població i un greu problema econòmic per l’Ajuntament de Manacor

A PODEM Manacor/Volem Manacor, ens preocupa profundament la inacció de l’equip de govern davant el problema que existeix a l’escorxador de Manacor.

Tal com es desprèn d’un dels darrers informes de l’encarregat municipal de l’escorxador, aquesta instal·lació pateix d’un greu problema sanitari. L’informe afirma que no es pot assegurar un control de la normativa sanitària, amb el que això representa: El perill d’oferir als distribuïdors carn en males condicions, el que pot posar en perill la salut pública. Cal recordar que no fa poc, Espanya va ser un dels països receptors de prop de 3 tones de carn de vaca polonesa en mal estat.

L’Ajuntament de Manacor és sobradament coneixedor d’aquest problema i del risc que això suposa per la població. Tanmateix, semblen decidits a no fer cap actuació al respecte, evidenciant novament la seva nefasta forma de gestionar. La possibilitat que la població pugui adquirir carn en mal estat creiem que és quelcom prou important per a no seguir mirant cap a un altre costat i posar-se a fer feina abans que hàgim de lamentar alguna desgràcia. No es pot jugar amb la salut de les persones.

A més a més, les inspeccions dutes a terme pels serveis veterinaris oficials de Sanitat, a part d’alertar del perill sanitari, parlen també de les greus deficiències en el benestar animal, el que per a nosaltres és inadmissible. Tot plegat podria dur a una possible suspensió de l’activitat, i també a importants sancions econòmiques per l’Ajuntament, que com ja sabem, pagam els manacorins i manacorines.

Els fets exposats han estat negats de forma rotunda pel delegat de medi ambient, Pedro Rosselló, al darrer plenari. Aquesta negació posa de manifest com l’equip de govern format pel PI, PP i AIPC, degrada els plenaris de l’Ajuntament, en un intent d’amagar la veritat. Aquesta actitud d’estruç, de no voler admetre ni encarar els problemes, posa en risc la salut dels i les veïnades de Manacor i les arques públiques del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: