L’escriptor Gabriel Genovart serà el pròxim convidat als dilluns de l’Obra

Dilluns que ve, dia 15 de maig, a les 20.00 h, el professor i escriptor Gabriel Genovart pronunciarà la conferència “La relació entre la rondallística i el cinema”, en la qual abordarà la pervivència dels temes i els motius dels contes de fades (altrament anomenats “rondalles meravelloses”) en el setè art. La xerrada es farà en el lloc de costum (carrer de Jaume II, 15 B).

En Gabriel Genovart Servera (Artà, 1944) és llicenciat en filosofia i lletres (secció de pedagogia) i en psicologia per la Universitat Central de Barcelona. Ha dedicat molts d’anys de la seva vida a l’ensenyament i en el seu moment va ser un dels primers professors a ensenyar la llengua catalana a l’IES Mossèn Alcover, quan aquesta matèria encara no estava totalment reglamentada de manera oficial com a assignatura en els plans d’estudi del batxillerat.

Com a escriptor és autor d’una gran quantitat d’articles en diverses revistes (especialment L’Arc i Temps Moderns) sobre el setè art i sobre les matèries de les seves especialitats acadèmiques. Sobre la mitopoètica i la psicopedagogia del cinema ha escrit els llibres següents: La placenta dels somnis (Els mites, els contes i el cinema en la formació de l’afectivitat), El somni de l’Oest, Infància i cinema en un temps de postguerra i La psicologia infantil en el cine.I quant a altres camps d’investigació, que abasten la història, la literatura, la mitologia i el folkore, ha escrit els següents llibres: Antropologia de la festa de Sant Antoni, L’univers simbòlic de Ramon Llull i La saga dels Torrella i la Casa Reial de Mallorca (Del Patriarca de l’estirp a l’autor de la faula). Aquesta darrera obra es troba en procés d’edició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: