L’estació de Manacor acull l’acte simbòlic d’inici de les obres de l’electrificació de la línia de tren fins a Inca

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, juntament amb el regidor de Transports i Festes, Mateu Juan, han exercit d’amfitrions durant l’acte de col·locació de la primera pedra de les obres d’electrificació de la línia de tren de Manacor fins Inca. A l’acte, que ha encapçalat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, també hi han assistit els batles d’Inca, Virgilio Moreno; de Sineu, Miquel Gelabert; i de Petra, Martí Sansaloni. Tots junts han posat avui la primera pedra simbòlica de les obres d’electrificació del tren des de l’estació d’Enllaç fins a Manacor.

“A la fi ha arribat aquest dia perquè a Manacor tothom sap que en ple segle XXI a la nostra estació hi arriba un tren del segle XX que comença el recorregut a l’enllaç, en un transbordament que és més propi del segle XIX”, ha ironitzat el batle durant el seu parlament. Amb tot Pedro Rosselló ha destacat que “allò important és avançar i fer avançar el tren que, en definitiva, és el que la gent ens demana als polítics”.

Una vegada que tot el tram Enllaç-Manaocr estigui electrificat, el trajecte Palma-Manacor serà entre 8 i 10 minuts més curt que ara, en què dura  una hora, aproximadament, si es té en compte l’aturada a l’estació d’Enllaç. Les freqüències, que ara són cada 60 minut, podran passar a ser cada 40 minuts i, a més a més, el viatge serà més confortable, ja que els trens elèctrics fan menys renou i vibren menys.

“Amb aquest projecte contribuïm a vertebrar el Llevant de Mallorca, la capitalitat de Manacor i a millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans; és un projecte transformador que apropa les persones a diferents punts de la nostra illa”, ha afegit el batle de Manacor, Pedro Rosselló.

Per part seva el conseller Marc Pons ha emplaçat tots els presents a repetir el recorregut que avui han fet els batles amb el tren. “D’aquí a un any ens tornarem a trobar tots, sense aturada a l’estació d’Enllaç, en un tren més ràpid i modern”, ha destacat.
El conseller ha insistit en la forta aposta del Govern pel transport públic per tal d’intentar revertir la situació d’unes carreteres cada vegada més congestionades. El conseller ha recordat també que s’ha reduït el preu del bitllet senzill de tren un 10% i ha avançat que es posarà en marxa un sistema de pagament tipus targeta moneder que anirà abaratint el preu a mesura que l’usuari vagi sumant viatges.

Les obres tindran un termini d’execució de 12 mesos, s’han adjudicat per 25,3 milions d’euros (sense iva) i les du a terme la UTE Siemens-Man-Sampol. Per a la seva execució s’ha previst la contractació de 40 persones qualificades. L’electrificació de tota la xarxa es completarà amb l’inici de les obres del tram Enllaç-Sa Pobla el proper mes de juliol. Les obres ja estan ajudicades per un import de 9,9 milions d’euros.

L’electrificació de tota la xarxa de tren suposa millores de servei i també econòmiques i mediambientals. Aquestes són les dades que han facilitat des del Govern de les Illes Balears:

Estalvi econòmic: Amb el dièsel es gasten 660.000 euros anuals en combustible. En canvi, amb la xarxa elèctrica el cost energètic serà de 600.000 euros. L’estalvi anual serà de 60.000 euros.

Millores mediambientals: es reduiran les emissions de CO2 en un 60 % (632,7 tones anuals menys). També es redueixen les emissions acústiques i s’utilitzen menys lubricants contaminants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.