L’exposició “Hippies always welcome” omple de llibertat i natura el Museu de Manacor fins dia 31 de gener

La mostra de l’artista manacorina Catalina Julve es va inaugurar dijous passat.

Més d’una vintena de pintures, gravats i instal·lacions de l’artista manacorina Catalina Julve s’exhibeixen conjuntament a la torre dels Enagistes, la seu del Museu d’Història de Manacor sota el títol Hippies always welcome. La mostra s’emmarca en el cicle cultural de la VIII Tardor Poètica i constitueix la primera exposició individual de l’artista d’ençà del 2013. L’exposició Hippies are welcome es va inaugurar dijous passat, dia 15 de novembre i es podrà veure fins dilluns dia 31 de gener del 2019.

Segons explica l’artista el títol Hippies always welcome “sorgeix d’una frase que vaig veure fa temps, crec que la idea de fer l’exposició va sortir d’aquestes paraules en anglès i em va empènyer a pintar una sèrie d’obres a partir del concepte dels primers hippies i dels seus referents”, confessa Catalina Julve. Així l’exposició aplega obres i objectes plens de “natura i persones lliures, sense prejudicis, que mantenen una relació sincera amb el propi cos, amb la terra, i amb els altres congèneres”, afegeix.

“Aquest món envoltat de natura i de persones que proven de viure en llibertat encara és viu ben a prop de nosaltres, hi convivim, fins i tot som nosaltres mateixos”, declara Julve. En aquest sentit en la mostra que acull el Museu de Manacor també s’hi pot contemplar un autorretrat i imatges evocadores de l’entorn més proper de l’artista. I és que “per arribar a fer el moviment hippie realment meu he volgut pintar els hippies que m’envolten, els que conviuen amb mi i els que estim. Els he volgut representar emmarcats dins paisatges més o menys naturals, que és el que a mi m’agrada pintar: persones envoltades de natura”.

Hippies are welcome, també visibilitza una etapa més lluminosa de l’artista. “Jo he après a pintar fent feina dins el taller, provant de dominar una paleta de colors que és cert que abans era més obscura; supòs que la voluntat d’experimentar per fer aquesta exposició i l’aprenentatge acumulat m’han fet pintar amb més llum”, explica Julve.

Però l’exposició Hippies are welcome és molt més que una exposició de pintura. L’artista també ha volgut que el públic pogués veure les imatges que han servit d’inspiració per a crear determinats quadres. Així fotografies del seu entorn més proper, objectes que ens transporten a la infantesa, projeccions de vídeo, esbossos o fins i tot escultures que fan pensar en els objectes surrealistes més dalinians formen part de la mostra. Tot aquest univers, a més, s’exposa acompanyat dels textos que Antoni Riera ha creat a partir de converses mantingudes amb l’artista, que reforcen el missatge i transformen en paraules el discurs que formen les imatges i els objectes de l’exposició. La mostra es pot veure al Museu d’Història de Manacor fins dia 31 de gener. De dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 19.30 h; i els diumenges de 10.30 h a 13 h. Els dimarts el museu roman tancat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: