L’exposició “Instants” reuneix a la Torre de ses puntes algunes de les millors imatges del fotògraf i músic Jaume Tomàs

Més d’una vintena de fotografies de Jaume Tomàs s’exhibeixen per primera vegada en format paper.

“Instants”, que es va inaugurar dissabte passat, dia 4 de novembre, a la torre de ses Puntes de Manacor constitueix la primera exposició de Jaume Tomàs, que és pianista de professió i un apassionat de la fotografia, que comparteix mitjançant l’Instagram i diferents xarxes socials a través de l’usuari @j4um3. “Sempre m’ha agradat la fotografia però poder compartir-les a les xarxes socials m’ha fet avançar en la recerca fotogràfica”, admet Jaume Tomàs, que també és un reconegut instagramer.

Jaume Tomàs, a més de fer fotos, dirigeix el Conservatori Municipal de Música de Manacor. “Crec que la fotografia i la música tenen en comú que són un llenguatge, serveixen per explicar coses i recentment amb un reconegut fotògraf comentàrem que mirar fotografies en un àlbum, en una exposició o en un compte d’Instagram és com llegir una partitura”, afegeix Tomàs.

Les fotografies es podran veure a la torre de ses Puntes fins el proper divendres dia 17 de novembre, de dimarts a divendres de 18 h a 20 h. L’exposició “Instants” mostra algunes imatges en gran format i altres en format més petit agrupades en composicions. Les fotos recorren la natura, el paisatge, l’arquitectura, la vida quotidiana i els seus detalls. “Totes les fotografies són preses a Mallorca, parteixen de coses que me criden l’atenció i que m’encurioseixen”, assegura el fotògraf. I és que segons el gestor cultural Llorenç Carreras “hi ha quelcom transformador en les fotografies de Jaume Tomàs: temps, color i geometria; també una mirada pacient que fixa un paisatge en un instant, l’instant”.

Jaume Tomàs captura imatges que transmeten tot un univers de pau i bellesa perquè quedi fixat en la memòria. Molls de fusta enmig de la boira a les platges de Muro, diferents racons de Manacor, el mar i la costa del Llevant mallorquí, alzines o l’arquitectura i la terra de fora vila evoquen “l’emoció del moment fugaç que sorgeix del contacte amb el paisatge de Mallorca, amb l’esperança que la gent, en observar les fotografies, vagi més enllà dels seus sentits i comparteixi la vivència d’un instant irrepetible”, explica Llorenç Carreras en el fulletó que acompanya l’exposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.