L’IES Porto Cristo dona suport a l’Associacio Asperger de Balears amb la bicicletada i caminada solidària d’enguany

La IV Bicicletada Solidària partirà de l’IES Porto Cristo dimecres que ve, dia 28 de març.
Dimecres que ve, dia 28 de març se celebrarà la IV Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents professionals i alumnes de l’IES Porto Cristo, amb la col·laboració del policia tutor, de l’Ajuntament i de les escoles del nucli, que han volgut sumar-se a aquesta iniciativa solidària per donar suport a la feina que fan des de l’Associació Asperger de Balears.
“En els darrers anys alguns alumnes del centre han estat diagnosticats en Trastorns de l’Espectre Autista (TEA), que és un trastorn mental encara desconegut i ampli que des del sector educatiu hem de conèixer, per això l’equip directiu, el Policia Tutor, el professorat i els alumnes de l’IES Porto Cristo hem volgut unir Esport i Solidaritat, a través d’una bicicletada no competitiva, que hem anomenat ‘Tots som Especials, Tots Ens Ajudam, IV Bicicletada Solidària IES Porto Cristo'”, ha explicat la cap d’estudis del centre, Xisca Bonet.

A la presentació també hi ha assistit el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila, que ha donat les gràcies a l’institut “per celebrar la quarta edició d’aquesta iniciativa solidària i gràcies també per la tasca de conscienciació que impulsau per donar a conèixer aquests trastorns en l’àmbit educatiu”. El delegat d’Interior, Miquel Perelló; juntament amb els policies tutors de Manacor i Porto Cristo, Llorenç Tortella i Andreu Alba; el director del centre, Pep Barrull; i la presidenta de l’Associació Asperger de Balears, Elisabet Ruiz, també han assistit a la presentació de la IV Bicicletada Solidària de l’IES Porto Cristo. “Estam molt agraïts, no només per l’aportació econòmica fa possible aquesta bicicletada sinó perquè hem pogut fer feina amb els alumnes i per la tasca de sensibilització que ens ha permès fer el centre”, ha explicat Elisabet Ruiz en nom de l’associació. Per part seva el policia tutor Andreu Alba ha volgut agrair “l’esforç de tots els col·laboradors per fer possible tirar endavant aquest projecte perquè és realment tot un poble el que fa feina perquè aquesta iniciativa surti bé”.

La síndrome d’Asperger és un trastorn que es caracteritza perquè la persona manifesta interessos limitats o una preocupació inusual amb un objecte o un tema en particular, arribant a excloure altres activitats i temes de conversa. Les persones que ho pateixen solen tenir una intel·ligència normal o lleugerament per sobre de la mitjana, però mostren rutines o rituals repetitius, així com una tendència a parlar de manera massa formal o monòtona i a interpretar figures retòriques i ironies de manera literal. A més a vegades el seu llenguatge corporal és inexistent. També exhibeixen un comportament social i emocionalment inadequat i es mostren incapaços d’interactuar exitosament amb els altres. L’absència d’empatia cap als altres són altres trets característics de la síndrome, que se sol diagnosticar en edat escolar. Per això des de l’IES Porto Cristo insisteixen que “la idea i la principal finalitat de la Bicicletada és que tots aconseguim comprendre una mica la seva forma de pensar, la seva forma de veure la vida que tantes vegades creiem tan diferent sense adonar-nos que en aquesta diferència està la veritable riquesa de les persones”. L’IES Porto Cristo posa en marxa aquesta iniciativa solidària i a la vegada educativa amb la finalitat que els alumnes i professors col·laborin econòmicament i de manera voluntària amb una donació de 3 euros a l’Associació Asperger de Balears. Els alumnes rebran una “xapa solidària” com a símbol de la campanya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: