L’IES Porto Cristo dona suport a l’associació Campaner amb una biciletada solidària

El passat dijous dia 6 d’abril es va presentar a la biblioteca de l’IES Porto Cristo la 3a Bicicletada/Caminada solidària.

A aquest acte, que organitza l’IES, hi varen acudir alumnes i professors, al costat dels representants de l’Ajuntament de Manacor, Catalina Riera i Miquel Perelló; Antònia Llodrà, en representació de la Delegació de Porto Cristo; els policies tutors de Manacor i Porto Cristo, Llorenç Tortella i Andreu Alba; el director del centre, Pep Barrull, així com representants de tots els centres educatius de Porto Cristo. Han estat acompanyats per una representant de l’ONG Fundació Campaner, a la qual enguany van destinats els fons que es recaptin amb l’esdeveniment.

El proper dimecres 12 d’abril es durà a terme la III Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents professionals i alumnes del centre IES Porto Cristo, amb la col·laboració del policia tutor, i aquest any amb la incorporació dels alumnes de primària dels col·legis de Porto Cristo, que han volgut sumar-se a aquesta iniciativa solidària per donar suport a l’Associació Campaner.

És coneguda la immensa feina que aquesta associació ha fet i fa per la població de Níger afectada per la malaltia del Noma. En 1995 el matrimoni Campaner va tenir coneixement a través d’un programa de ràdio de l’arribada a Mallorca de tres nines del Níger afectades per la malaltia del Noma, a les quals havien d’operar. Es varen oferir per allotjar-ne una, na Fàtima.

 

Després de la intervenció, Pep Campaner va voler acompanyar na Fàtima al seu Níger natal. Allà quedà impressionat per la dimensió del drama humà dels nins del Sur del Níger, abandonats a la seva sort.

Pep decidí que “havia de fer alguna cosa”. Després de diverses estades en el país, des de l’any 2000 es dedicà per complet a la Fundació, residint bona part de l’any al Níger.

La Fundació lluita per erradicar la malaltia infantil anomenada Noma, que ataca als nins desnodrits en els racons més pobres del planeta -especialment Àfrica- i els mutila el rostre.

l’IES Porto Cristo posa en marxa aquesta iniciativa solidària i a la vegada educativa amb la finalitat que els alumnes i professors col·laborin econòmicament i de manera voluntària amb una donació de 3 euros a l’associació Campaner. Els alumnes rebran una “polsera solidària” com a símbol de la campanya i perquè aquesta acció tengui més resò han creat una pàgina de faceboock on tots els voluntaris poden penjar una foto amb la seva “polsera solidària” i així animar altres alumnes perquè s’afegeixin a aquesta iniciativa, que a més de permetre’ns ajudar als altres és un acte saludable i divertit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.