L’IES Puig de sa Font adequa les seves infraestructures per a poder oferir en condicions el cicle formatiu de cuina i gastronomia

El projecte, té un cost de 943.850,2 euros i construeix un nou edifici dins el mateix Institut.

Aquest dimecres matí, el batle del municipi, Antoni Servera, la regidora d’Educació, Dori Moreno, la directora de l’IES Puig de Sa Font, Ana Belén Merino, i altres membres de l’equip de Govern han oferit una visita al conseller d’Educació i Universitat, el Sr. Martí X. March guiada per l’arquitecte, Catalina Pascual a les obres que s’estan fent a aquest institut per a donar resposta a la necessitat d’adequar les instal·lacions per als cicles formatius de FP, concretament el de Cuina i Gastronomia i Restauració.

A la visita també hi han assistit el Sr. Antoni Morante, director general de Planificació i Ordenació i Centres, la Sra. Maria F. Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat i el Sr. Ivan de la Fuente, arquitecte de l’IBISEC.

Aquestes obres es van aprovar després que les cuines cedides per un hoteler, no es puguin seguir utilitzant amb l’allargada de la temporada turística i suposaran l’ampliació del centre per a l’adequació d’aquest al cicle formatiu de grau mitjà i superior de Cuina i Gastronomia, i també el de Restauració. Per a això es construeix un nou edifici de planta rectangular, que tindrà tres tallers; un de pastisseria, un de cuina i un de restauració. A més, també hi haurà un espai per a serveis comuns de magatzem, neteja d’aliments, congelació, refrigeració, vestuaris i, finalment, també cambra freda, després que Ajuntament i centre remarquessin la necessitat i importància d’una zona freda en un àmbit com aquest. En total, les noves instal·lacions podran atendre una demanda d’uns 61 alumnes.

El projecte d’ampliació i adequació ha estat licitat per un import de 943.850,82 euros i forma part d’una nova actuació prevista en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2020. Així, la Conselleria d’Educació i Universitat s’ha fet càrrec del finançament d’aquestes obres; que seran alhora cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); mentre que els Ajuntaments de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, han assumit les despeses del projecte. En aquesta mateixa licitació s’hi han inclòs també les obres de millora d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques que han adaptat diverses rampes, un bany i han instal·lat un ascensor.

L’oferta d’aquests estudis ha estat des de sempre una prioritat tant per l’Ajuntament de Son Servera com pel de Sant Llorenç des Cardassar els quals consideren «imprescindible» oferir un servei com aquests als joves de la Comarca. Des de l’àrea d’Educació, la regidora Dori Moreno ha mostrat la seva «satisfacció» i ha remarcat «la importància d’aquestes obres en un municipi com el nostre; on una gran part de la població es dedica al turisme.» «Volem potenciar, millorar i ampliar l’oferta educativa del nostre poble, i iniciatives com aquesta en són un exemple»; ha conclòs Moreno.

Es té previst que aquestes obres estiguin llestes durant el primer trimestre del 2019. Cal recordar que l’IES Puig de Sa Font és l’únic centre del Llevant mallorquí que imparteix aquests estudis.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.