Llorenç Valverde, convidat per l’OCB de Manacor, parlarà de com Ramon Llull establí els precedents de la informàtica

L’OCB Manacor ha convidat, amb vista a dilluns vinent, el professor i escriptor Llorenç Valverde perquè, a través de la conferència titulada “Ramon Llull, més enllà del misticisme”, ens faci una aproximació a l’Ars Magna, un llibre concebut pel beat per demostrar o rebatre teories però que a la vegada és un sistema estructurador del pensament. Dit d’una altra manera, aquesta obra és considerada un precedent del que coneixem avui en dia per “intel·ligència artificial”. A més a més, segons el conferenciant, hi ha experts en la matèria que afirmen que Llull va ser “un informàtic abans de la informàtica”.

Laxerrada, que compta amb la col·laboració del Consell Social de la UIB, es farà al bar Xarop dia 4 de desembre, a les 20.00 h, i estarà oberta a tot el públic interessat, sense que ningú estigui obligat a demanar cap consumició.

En Llorenç Valverde García és llicenciat en matemàtiques (1976) per la Universitat de Barcelona, doctor en informàtica (1982) per la Universitat Politècnica de Catalunya i catedràtic de la UIB. És autor i coautor de nombrosos articles científics i editor de diversos llibres publicats per prestigioses editorials especialitzades.

Col·labora habitualment en mitjans de comunicació i ha publicat diversos treballs sobre les noves relacions entre tecnologia, cultura i educació que han establit la digitalització i l’expansió d’Internet.

Ésautor de diversos llibres de divulgació cientificotècnica, el darrer dels quals ha estat publicat per l’Editorial UOC amb el títol “Set fracassos que han canviat el món: del rentavaixelles a la telefonia mòbil” (2014).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: