L’obertura de la piscina de Sant Llorenç es retarda per incompliment de l’empresa constructora

L’Ajuntament de Sant Llorenç s’ha vist obligat a revisar la temporalització de les obres de reforma i d’ampliació la piscina existent i la construcció d’una de nova per a infants davant la impossibilitat de l’empresa constructora Zima Desarrollos Integrales S. L. de complir amb els terminis establerts. L’obertura de la piscina es retardarà fins a mitjans de juliol.

Les obres varen ser adjudicades el passat 5 de gener i l’empresa disposava d’un període d’execució de 5 mesos per realitzar la reforma de la piscina polivalent i construir-ne una petita. El termini expira diumenge dia 18 de juny.

L’Ajuntament va sol·licitar al Consell de Mallorca poder adjudicar les obres amb anterioritat a la data de la convocatòria de la subvenció per garantir així la finalització abans de l’estiu. El Consell de Mallorca va refusar la petició. Aquest projecte té un pressupost de 592.131,95 euros i està subvencionat amb 165.000 euros.

“Feim un seguiment continu de les obres. Hem dedicat tots els nostres esforços perquè volem la piscina polivalent llesta al començament de les vacances d’estiu però l’empresa constructora ens ha demanat més temps, no poden complir amb el termini i se’ls aplicaran les penalitzacions que s’inclouen en el plec de condicions. Ara ens han donat una noves dates i ens volem fiar d’ells”, afirma la regidora d’Esports, Antònia Bauzà.

L’empresa constructora ha sol·licitat una pròrroga d’aproximadament un mes. La junta de govern, d’acord amb els informes dels tècnics directors de l’obra que consideren justificada la pròrroga fins dia 31 de juny, han considerat oportú concedir una part de la pròrroga sol·licitada. A partir de l’1 de juliol, l’Ajuntament aplicarà la clàusula de penalització prevista al contracte.

 

El projecte

El projecte és complex; l’obra inclou la remodelació de la piscina polivalent existent. Per això s’ha suprimit la piscina infantil actual i s’ha reduït la seva profunditat, s’ha renovat tota la instal·lació d’impulsió i retorn d’aigua. També s’està construint una nova piscina infantil a una zona que no formava part del recinte de la piscina i que està situat entre la instal·lació existent i el mur de contenció de les pistes de pàdel, i on antigament s’hi ubicava un parc infantil.

El projecte inclou la construcció d’un pati d’accés a la sala tècnica existent i la millora de l’estanquitat del dipòsit existent, així com el reforç dels forjats del sostre de la sala tècnica i del dipòsit de compensació existent, a més d’una pèrgola metàl·lica sobre la sala tècnica i del dipòsit de compensació existent per fer ombra al solàrium i per ubicar-hi en el futur panells fotovoltaics. El solàrium s’ampliarà i es construiran nous murs de contenció, també nous magatzems i noves sales.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.