L’OCB de Manacor felicita el poeta Pau Vadell, nou guanyador dels Jocs Florals de poesia

L’Obra Cultural Balear de Manacor vol felicitar en Pau Vadell i Vallbona per la consecució del premi dels Jocs Florals de Barcelona, el guardó més important pel que fa a la poesia en llengua catalana, amb el seu poemari “Esquenes vinclades”.
L’enhorabona a l’escriptor calongí que, tot i la seva joventut, no tan sols ha aconseguit nombrosos premis i participa en diferents col·lectius, sinó que, a més, com a editor ha creat l’editorial AdiAedicions a Mallorca.

El guardó, que s’entregarà el proper 10 de maig i que està dotat amb 9.000 euros, s’atorga al millor recull de poemes en llengua catalana. N’han estat mereixedors, entre d’altres, poetes de la talla de Marià Aguiló, Àngel Guimerà, Ponç Pons, Jacint Verdaguer, Miquel Costa i Llobera, Joan Alcover, Joan Maragall, Josep Carner o Josep Maria de Sagarra. A més, l’obra guanyadora es publica posteriorment a la col·lecció 1984 Poesia, d’Edicions de 1984.

Pau Vadell Vallbona (Santanyí, 1984) és membre fundador del col•lectiu Pèl Capell, coeditor de l’antologia “Pedra foguera, antologia de poesia jove dels Països Catalans”, organitzador de quatre homenatges a Blai Bonet i ha participat en centenars de recitals arreu del país, així com a Alemanya, Sèrbia, Croàcia, Mèxic i Itàlia, país on també ha estat editada una selecció de traduccions dels seus poemes.

Com a poeta ha obtengut els següents reconeixements: el Premi Bernat Vidal i Tomàs (2005) per l’obra Quan salives; el Vila de Vallirana-Josep M. López Picó de poesia (2008 ) per Convit al silenci; el Miquel Àngel Riera de poesia (2009) per Temple; i finalment, el Vila de Lloseta de poesia (2014) per Sang cremada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.