L’OCB de Manacor se solidaritza amb els vocals que s’oposen a la castellanització de la UIB

L’Obra Cultural Balear de Manacor, en la línia de defensa de la nostra llengua amb què en promogué sa fundació En Francesc de Borja Moll l’any 1962, se solidaritza amb els quatre vocals del tribunal de selectivitat que han renunciat perquè la UIB i el Govern s’han sotmès a les pressions del govern espanyol i del partit ultranacionalista Ciudadanos.

Amb la irresponsable maniobra d’introduir manyosament, sense fer renou, l’espanyol en els exàmens de selectivitat, el rector de la UIB i el conseller d’Educació fan recular dècades enrere la llengua pròpia de la Universitat i de les Illes Balears perquè la fan prescindible.

    Tota llengua que no disposa de cap àmbit de la vida en què sigui imprescindible, ni tan sols en el territori ni a les institucions on en teoria és oficial, és una llengua condemnada a la llarga a l’extinció.  

    Exigim la continuïtat del consens en l’aplicació de l’article 4 dels estatuts de la UIB, que estableix ben clar que La llengua catalana, pròpia de la UIB, té, juntament amb la castellana, caràcter de llengua oficial, i tots els membres de la Universitat tenen el dret d’utilitzar-la. La Universitat fomentarà i normalitzarà l’ús del català en l’àmbit de les seves competències”.  Aquests estatuts, com recorden els 4 vocals que no se sotmeten als dictats novaplantistes de Madrid, han regit la vida acadèmica a la UIB del 1985 ençà sense cap problema.

    L’Obra Cultural Balear de Manacor no entén per què ara la UIB i el Govern de les Illes Balears consenten i promouen aquesta passa més en la castellanització de les Balears en tractar-se l’àmbit acadèmic d’un àmbit en què no havia gosat ficar-se cap govern ni tan sols en les legislatures amb més manca d’interès per la llengua oficial i pròpia de les Balears, ni tan sols en les legislatures de més interès en fer-la recular i en extirpar-la de la vida social i acadèmica.  

Per aquest motiu, l’Obra Cultural Balear de Manacor exigeix la marxa enrere d’aquest sorprenent cop ‘mañoso’ pegat a la UIB i, de rebot, al nostre sistema educatiu i exigeix en conseqüència el restabliment immediat de l’ús normal del nostre idioma a les proves de selectivitat que ha tingut lloc del 1985 ençà sense cap problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.