L’OCB Manacor convida l’historiador Gonçal López Nadal per parlar sobre el corsarisme a Mallorca

L’Obra Cultural Balear, en col·laboració amb la Institució Pública Antoni Maria Alcover, l’Escola Municipal de Mallorquí i la Universitat de les Illes Balears, ha convidat  al proper Dilluns de l’Obra el Doctor en Història Gonçal Artur López Nadal, el qual oferirà dilluns vinent als socis, simpatitzants i alumnes d’aquestes entitats i al públic interessat la conferència “El corsarisme mallorquí”, en què exposarà les claus del fenomen del “cors”.

Segons el conferenciant, aquest fenomen fou una alternativa comercial molt emprada a la Mediterrània en l’Edat Moderna a causa de l’enfrontament en forma de guerra santa i, alhora, del comerç que també hi havia en aquell temps entre el nord i el sud.  Entre les diverses societats que el posaren en pràctica, destaca la de l’illa de Mallorca, els mariners i comerciants de la qual, durant la segona meitat del segle XVII, desenvoluparen activitats corsàries amb un abast considerable i arribaren a constituir vertaderes empreses marítimes.

El conferenciant convidat, En Gonçal Artur López Nadal, va néixer a Palma l’any 1953.  Es doctorà en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1984 i en Filosifia per la University of Lees l’any 1995.  És Professor d’Història i Institucions Econòmiques  a la Universitat de les Illes Balears i ha estat professor visitant a l’Índia, Cuba, Alemanya, la Gran Bretanya i l’Argentina.  S’ha especialitzat en les estructures comercials a les societats mediterrànies, especialment en el sistema alternatiu del Cors.  És autor de “El corsarisme mallorquí a la Mediterrània Occidental, 1652-1697: un comerç forçat”, publicat a Barcelona, 1986.  És autor d’uns cinquanta treballs publicats a volums de diversos autors i a revistes especialitzades.

    La conferència tindrà lloc al bar Xarop (plaça Ramon Llull, 18, de Manacor) dilluns dia 23 d’octubre a les 20:00 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: