L’OCB promou actes a tot Mallorca per la Diada

Des de fa uns anys l’Obra Cultural Balear impulsa actes a tots els municipis de Mallorca per celebrar la Diada de Mallorca del 31 de desembre. Els actes es fan els dies previs o el mateix 31 de desembre.

Enguany, el 31 de desembre compta amb el reconeixement oficial del Consell de Mallorca com a Diada oficial i des de l’OCB i la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País (formada per delegacions de l’OCB i entitats amigues) s’ha donat un nou impuls a la programació d’actes.
CALENDARI D’ACTES DE LA XARXA TERRITORIAL OCB
(actes confirmats)
ALCÚDIA
Dimecres 26, a les 18.00h davant l’Ajuntament hi haurà una concentració que inclou la lectura del manifest, la interpretació de La Balanguera i finalment, una xocolatada popular.
BINISSALEM
Dia 27 a les 19.30h a la plaça de l’Església es farà una lectura del manifest i una xocolatada popular.
BÚGER
Dia 30, a les 12.00h, vermut i festa a la plaça.
CAMPANET
Dia 27 a les 20.00h es durà a terme un recital de poemes de Llompart i xocolatada.
CAMPOS
Dimecres, dia 26 de desembre a les 20 h a l’Auditòrium de Campos, XXX CONCERT DE SANT ESTEVE, “Cançons d’una mar oberta”, amb Irina Cotseli, piano i veu i Christian Skjonhaug, contrabaix i veu. Un viatge musical de Grècia a Mallorca passant per Noruega a través de cançons populars, tradicionals i clàssiques.
Divendres, dia 28 de desembre a les 20:30 a l’Auditòrium de Campos (Carrer Convent, s/n). Representació teatral de FUITA I MARTIRI DE SANT ANDREU MILÀ, de Miquel Àngel Riera. Dramatúrgia i interpretació: Sebastià Adrover Roca i Joan Gomila.
CAPDEPERA
Diumenge 23 de desembre, a les 18.00 hores al teatre de Capdepera, presentació del disc ‘Olorant la màgia’, de Suso Rexach.
ESPORLES
Dia 30 a les 12.00h, vermut per presentar els llibres “Un país anomenat nosaltres” d’Antoni Trobat i “La colcada”, de Pere d’Alcàntara Penya. Posteriorment, a les 14h es celebrarà el dinar popular al Centre Cotoner, juntament amb el grup Rom Cremat i els Xeremiers d’Esporles.
INCA
Divendres 28, a les 19.00h a la plaça Santa Maria la Major es durà a terme una concentració i una marxa amb l’Estendard cap a l’Ajuntament. A les 19.30h, a la plaça de l’Ajuntament es llegirà el pregó a càrrec d’Onofre Pons Sureda. A les 20h hi haurà una xocolatada popular.
Dijous 3 de gener, presentació del llibre “Sobre la terra impura”, de Melcior Comes. Serà a les 20.00h al Claustre de Sant Domingo.
LLUCMAJOR
Dissabte dia 22, a les 10,30, a plaça, juntament amb l’Ajuntament celebram la Diada de Mallorca. Na Catalina Font i més gent llegiran el llibre La Festa de l’Estendard i després un cercavila musical i tradicional amb els Glosadors de Mallorca.
MARRATXÍ 
Dia 3 de gener: Festa de l’Estendard a la carpa de la Plaça de Can Flor. A les 17h, poesia “La Colcada” de Pere Alcàntara Penya, recitada per Marga González. A les 17.15h hi haurà representació de teatre infantil: “El Rei Melcior i els pastorets de Nadal”. A les 18.00h hi haurà una xocolatada popular i finalment, a les 19.30h es durà a terme la presentació del llibre d’Antoni Marimon, “Mallorca davant el centralisme. 1715-2015”.
MONTUÏRI
Dia 27, a les 19:45h, posada de l’Estendard i cant de La Balanguera a la Plaça Major. A les 20.00h, presentació del llibre de Pere Sampol “El procés català amb ulls mallorquins” a la sala de sessions de l’Ajuntament.
PALMA
Dissabte, 22 de desembre, a les 20.00, Nit de la Cultura i lliurament dels premis 31 de Desembre, al Teatre Principal de Palma.
PETRA
Dissabte 22 de desembre a “Es Quarter”, a les 20.00h, Manel Santana presenta el seu llibre “La plagueta vermella” i posteriorment, a les 21h, hi haurà una torrada popular (preu: 5€). A les 22.30h hi haurà un concert amb Roger Pistola i Mareselva.
SA POBLA
Dia 29, a les 12.00h, pujada al campanar de la Parroquia de Sant Antoni Abad per la hissada de la quadribarrada i la bandera de Sa Pobla amb l’acompanyament de xeremiers. Posterior lectura de manifest a la placeta de la parròquia. A les 19.30h, al Casal de can Soler, presentació del llibre “La Colcada”, de Saïm Edicions i posterior xocolatada.
SENCELLES
Assistència  a La colcada de Palma.
SINEU
Concert Mallorca Lliure amb la col·laboració de l’OCB. Diumenge 23 de desembre a les 16.00h. Tomeu Quetglas, Descalaixats, Xanguito, Ebri Knight i PD Pandereta.
VILAFRANCA
Dia 27 a les 19:30h a la rectoria vella, presentació del llibre “Gonellisme” i xerrada a càrrec de l’autor Xavier Canyelles Ferrà.
També es preparen actes a Alaró, Algaida, Andratx, Artà, Calvià, Felanitx, Llubí, Manacor, Maria de la Salut, Muro, Pollença, Porreres, Puigpunyent i Valldemossa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: