Manacor compta amb un pressupost de més de 40 milions per al 2019 i es preveuen més de quatre milions en inversions de millora

Els imposts i les taxes municipals es congelen o es rebaixen en el 2019.

L’Ajuntament de Manacor compta per a l’any que ve amb un pressupost de 43.712.265,87 euros, tal com han explicat avui la batlessa, Catalina Riera; la delegada d’Economia, Maria Antònia Sansó, i els regidors Pedro Rosselló i Antònia Llodrà durant la presentació dels comptes municipals que s’aprovaran en el plenari d’avui dilluns dia 10 de desembre. “El pressupost del 2019 augmenta uns cinc milions respecte al del 2018 i se situa en 43.712.265,87 euros, ha aclarit la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó. “No hi trobareu cap projecte estrella, des de l’equip de govern tenim un projecte vigent que consisteix a millorar el municipi i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes des de múltiples vessants”, ha aclarit la batlessa, Catalina Riera. El total dels comptes municipals, els 43.712.265,87 euros, “corresponen al pressupost de l’Ajuntament i als dels organismes autònoms municipals, com l’Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d’Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la SAM”, ha afegit Maria Antònia Sansó.

“Estam contents de poder augmentar els pressuposts sense tocar la butxaca dels ciutadans perquè fent una bona gestió a poc a poc milloram els espais públics, els serveis i els edificis que són de tots els manacorins i manacorines”, ha afegit la batlessa. En aquest sentit des de l’Ajuntament han anunciat que “per tercer any consecutiu modificam a la baixa l’Impost de Béns Immobles (IBI) en zona urbana i posa en marxa noves bonificacions a l’impost de construcció per estimular l’activitat econòmica i fer possible una millora estètica dels habitatges del municipi que acompanyi les inversions municipals que tenen per objectiu l’embelliment de l’espai públic i fer del nostre poble un lloc encara més agradable”, han explicat des de l’equip de govern. “Els comptes estan adaptats a l’augment previst dels ingressos, que generaran entre dos i tres milions d’euros de superàvit, no tenim deute i comptam amb uns 33 milions d’euros al banc, per això podem dir que tenim uns comptes sans”, ha explicat la regidora d’Economia.

Inversions

Els comptes municipals per al 2019 preveuen 4.060.534 euros en inversions. Aquesta xifra suma prop d’un milió d’euros més en inversions municipals que en el 2018, quan es varen preveure 3.175.611 euros en aquesta partida pressupostària. En general les inversions pressupostàries es dedicaran a millorar programes culturals, educatius, turístics i esportius; a la promoció de la participació ciutadana que donarà encara més força als pressuposts participatius; a la implantació de l’administració electrònica i a l’adquisició de maquinària per poder arreglar camins i carrers amb recursos propis.

I és que durant el 2019 l’Ajuntament de Manacor impulsarà els segons pressuposts participatius en què la ciutadania decidirà en què s’han d’invertir els 250.000 euros que preveu el pressupost. Els comptes municipals també “preveuen invertir 1.603.664 euros a millorar els espais i edificis públics del municipi”, ha informat la batlessa. Així s’invertiran 143.150 euros a millorar jocs infantils, parcs públics i jardins; 233.000 euros en la millora d’edificis escolars o 37.500 euros en la millora de les cases rurals; 80.894 euros en la modernització del Museu o 30.000 euros en l’adequació de l’antiga farinera del Molí den Beió. També “es renovaran les instal·lacions esportives, unes actuacions que compten amb un pressupost de 409.000 euros”, ha concretat la regidora d’Economia. A més es millorarà l’edifici de la Policia Local de Manacor i la seva galeria de tir, unes actuacions que suposen una inversió de 335.000 euros.

Un altre dels aspectes que han destacat la batlessa i la regidora d’Economia són els 113.000 euros en inversions informàtiques “per seguir desenvolupant l’administració electrònica, que és la base que aproparà l’Ajuntament a la ciutadania amb l’objectiu de donar millor servei”, han explicat durant la roda de premsa. A més també han citat els 285.000 euros que es preveuen en el pressupost per renovar el parc de vehicles municipal i adquirir nova maquinària pels operaris del cementeri i perquè la brigada pugui rehabilitar amb els recursos municipals carrers, camins i camades rurals d’ús públic. Així mateix el pressupost municipal de Manacor per al 2019 permetrà seguir millorant la xarxa d’aigua, els comptadors, els parquímetres i els aparcaments municipals. Tot això serà possible gràcies a una inversió de 436.700 euros que farà l’empresa municipal SAM.

El capítol 1, que és el que recull les despeses en recursos humans i personal de l’Ajuntament, “compta amb 16 milions de pressupost i vull destacar que s’ha incorporat la carrera professional i s’han eliminat les retallades als sous que es varen fer durant la crisi econòmica”, ha explicat Maria Antònia Sansó. I és que “la millora de les condicions laborals repercuteixen de manera directa o indirecta al servei que reben els ciutadans i ciutadanes”, ha reivindicat la batlessa.
El capítol 2, que recull la despesa corrent de l’Ajuntament, compta amb un pressupost previst de 18 milions. “Hem augmentat un milió d’euros el capítol per fer possible que es millori de manera substancial la neteja dels carrers i les places”, ha explicat la regidora d’Economia”. Amb els 18 milions d’euros del capítol 2 “feim possible que funcionin les escoletes municipals, l’Escola de música, el servei de neteja dels carrers, els centres de dia, i molts dels serveis públics que depenen de l’Ajuntament i que pretenen millorar la qualitat de vida de tots els manacorins i manacorines”, ha conclòs la batlessa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: