Manacor constitueix la taula per al foment de la formació professional amb tots els sectors implicats

Dia 5 de juliol els components es tornen a reunir per seguir millorant l’FP.

La taula de Foment de la Formació Professional de Manacor ha començat la seva trajectòria amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma que permeti promocionar la Formació Professional al municipi de Manacor. Es tracta de crear “un espai de coordinació per tenir una visió ampla que permeti establir estratègies i crear sinergies entre centres, estudiants, agents d’ocupació i empreses”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

La taula de treball per al foment de la Formació Professional a Manacor s’ha reunit per primera vegada dimecres dia 3 de maig a l’Espai Na Camel·la. Aquesta primera trobada ha servit per constituir la nova taula de coordinació. Hi han assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera, els tècnics municipals del departament d’Educació i del departament de Desenvolupament Local, els representants dels centres de Formació Professional de l’IES Manacor, l’IES Mossèn Alcover i l’IES Porto Cristo, representants del SOIB, dels sindicats de treballadors, a més dels representants de les associacions empresarials de Pimem, COPIME, l’Associació empresarial del metall, l’Associació de propietaris i usuaris del polígon i de la Federació Fusta Illes Balears.

La primera trobada ha servit per marcar estratègies per tal d’aconseguir “donar prestigi a la formació professional amb accions que la vinculin a una formació de qualitat i una opció de futur”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera, durant la reunió. “És important que els centres de formació i les empreses que han de contractar els estudiants una vegada hagin acabat el seu cicle formatiu estiguin en contacte”, ha afegit. I és que l’objectiu d’aquesta nova taula de feina és “facilitar l’emprenedoria i la incorporació al mercat laboral dels joves formats a través de l’FP”, ha conclòs la batlessa.

Els integrants de la taula es tornaran a trobar el 5 de juliol per encarar reptes tan importants com planificar l’oferta de formació professional de forma innovadora i adequada a les necessitats del mercat laboral i les activitats emergents que ara es donen a Manacor. Per això la taula procurarà el contacte entre centres de formació professional, empresaris i serveis públics, per conèixer necessitats específiques de formació dels diferents sectors.

De moment els integrants de la taula de Foment de la Formació Professional de Manacor ja han començat a fer feina en diferents propostes per promocionar i difondre la formació professional, fomentar la continuïtat formativa i la inserció sociolaboral, a més de facilitar l’orientació dels interessats en la Formació Professional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: