Manacor crea el fons dels cossiers a partir de l’arxiu de la desapareguda recuperadora de la dansa, Aina Sansó

La família d’Aina Sansó ha fet donació de l’arxiu a l’Escola de Mallorquí.

L’Escola Municipal de Mallorquí crearà el ‘Fons dels Cossiers de Manacor Aina Sansó’. Aquest fons documental inclourà tot el material que Aina Sansó, investigadora i recuperadora de la dansa dels Cossiers a Manacor, va recopilar durant tots els anys que va dedicar a l’estudi d’aquesta dansa.

I és que la família d’Aina Sansó, que ens va deixar l’estiu passat, ha continuat amb el seu desig. Per això els seus familiars han fet efectiva la donació a l’Escola de Mallorquí d’una sèrie de material recopilat durant tots els anys que va dedicar n’Aina a la investigació i a l’estudi dels Cossiers de Manacor.Des de l’Escola Municipal de Mallorquí i des de l’Ajuntament de Manacor “estam molt agraïts a la família d’Aina Sansó, concretament a Rafel Ferrà, el seu home; a la seva mare Petra Rosselló; i als seus dos fills, perquè han decidit continuar amb una gestió que havia quedat interrompuda i que de ben segur que n’Aina i tota la família dels Cossiers de Manacor estam encantats de poder disposar d’aquest fons documental que ha de servir per aprofundir en el coneixement i la història d’aquesta dansa ritual tan ancestral del nostre poble”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

“Tant de bo n’Aina hi pogués ser avui que feim donació dels seus documents, els que recopilà durant els anys que dedicà a les seves grans passions: la música i la cultura popular”, ha explicat el seu vidu, Rafel Ferrà. I és que “per a tota la família la paraula Cossiers anirà sempre lligada al record de la nostra estimada Aina”, ha conclòs Rafel Ferrà. Per això des de l’Escola es pretén posar ordre a aquest material. “Parlam de fotografies antigues, retalls de premsa, enregistraments de les melodies i dels balls dels Cossiers, entrevistes, programes antics de Fires i Festes o del treball de fi de grau d’Aina Sansó i tot aquest arxiu s’ordenarà i es posarà a disposició de tothom que el vulgui consultar”, ha explicat la directora de l’Escola de Mallorquí, Emma Terés.

Més homenatges

Durant la presentació dels materials del nou arxiu, l’Escola de Mallorquí ha anunciat que el proper cicle de conferències de l’Escola, que començarà el mes d’octubre, es dedicarà a la memòria d’Aina Sansó. El cicle, coordinat per la musicòloga Bàrbara Duran, es dedicarà la història de la música a Manacor.

A més durant la roda de premsa també s’han anunciat les dues sortides d’enguany dels Cossiers de Manacor. La primera ballada serà diumenge dia 20 de maig a les 17.30 h, amb motiu de la Festa del Sant Crist i Cinquagesma. I la segona ballada se celebrarà divendres dia 25 de maig a les 17 h i servirà per donar el sus a les Fires i Festes de Manacor. Ambdues sortides comencen l’itinerari des de ca la dama triada per enguany, al carrer de la Verònica número 31.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: