Manacor crea una nova zona per a vianants al voltant del Claustre, la Plaça del convent i la Plaça Font i Roig

Durant els darrers dos anys s’ha invertit prop d’un milió d’euros en aquesta zona.

L’Ajuntament de Manacor ha habilitat una nova zona “on els vianants tendran la màxima prioritat perquè les persones guanyem terreny als vehicles i perquè puguem recuperar espais per socialitzar-nos i per construir una ciutat més amable i més sana per a la gent”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. En aquesta nova zona, que comprèn la plaça Font i Roig, la plaça del Convent, el carrer del Retir, el carrer de Sant Domingo, el carrer de Sant Vicenç i el carrer del Convent, des de la intersecció amb el carrer de la Dolçura i fins a la plaça del Convent, només hi podran circular els veïnats i veïnades que hi resideixin.

Des del departament d’Urbanisme la regidora Isabel Febrer ha relatat que “durant els dos darrers anys s’han eliminat les barreres arquitectòniques de bona part dels carrers d’aquest entorn amb l’objectiu de fer possible la implantació d’aquesta nova zona de vianants”. Amb aquesta finalitat “s’ha invertit prop d’un milió d’euros en la millora de l’espai públic d’aquesta zona i s’han gastat uns 730.000 euros en la rehabilitació de les dues places i uns 234.000 euros en les millores dels carrers afectats”, ha explicat la delegada d’Urbanisme.

Canvis en el trànsit

Per fer possible aquesta nova zona per a vianants “s’han canviat el sentit de circulació del carrer den Muntaner, del carrer de les Moreres i del carrer de Sant Vicenç”, ha explicat el regidor de Policia, Miquel Perelló. La setmana que ve entrarà en funcionament la nova senyalització viària i “començarà una intensa campanya d’informació als veïnats i veïnades perquè creim que aquesta és la millor solució possible; però escoltarem les persones que han de conviure amb aquesta nova àrea i en aquest sentit estam oberts a petits canvis”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

“S’hauran perdut una desena d’aparcaments i està clar que no es podrà aparcar en aquests carrers ni a les places però evidentment s’habilitaran aparcaments per a discapacitats i també zones de càrrega i descàrrega per a vehicles comercials”, ha explicat la regidora d’Urbanisme, Isabel Riera.

Així, “per la nova àrea de circulació restringida (ACIRE) només hi podran circular els residents a les places i els carrers afectats” ha explicat el regidor d’Interior i Policia, Miquel Perelló. A partir de finals de la setmana que ve “la policia explicarà les noves restriccions al trànsit que afecten aquesta zona abans de començar a imposar sancions als que no respectin la nova senyalització”, ha afegit Perelló. Des de l’Ajuntament han informat que moment el control circulatori en aquesta zona es farà amb presència policial però “els tècnics de la Policia Local fan feina per poder instal·lar càmeres amb lectors de matrícula que permetin automatitzar el control del trànsit a la zona de vianants”, ha conclòs el regidor de Policia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: