Manacor Encantat omple la ciutat de color per dinamitzar el comerç local

Les figures de grans dimensions estaran instal·lades fins el 7 de juny.

La campanya de foment del comerç local ‘Manacor Encantat’ ha omplit la ciutat de color. “L’objeciu d’aquest projecte no és més que dinamitzar el comerç, atreure gent cap a Manacor perquè compri als comerços locals”, ha explicat la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols. L’Ajuntament ha organitzat una ruta comercial que comença a l’avinguda del Tren, on els comerciants s’han posat d’acord amb el CEIP Simó Ballester i els alumnes de Primària han fet dibuixos que s’han col·locat als aparadors, continua a la plaça de Sant Jaume, plaça de sa Bassa, plaça de la Constitució (les Verdures), plaça Ramon Llull, plaça del Palau i passeig d’Antoni Maura (Na Camel·la). En tots aquests indrets la brigada municipal hi ha instal·lat figures fantàstiques de grans dimensions realitzades pels artistes artesans de Manacor, Toni Galmés Bennàssar i Sebastià Riera Pocoví. Es tracta de cinc figures de fusta, cartró, espuma i poliuretà de grans dimensions i que estan relacionades amb un bosc encantat: un gnom, una fada, un pegàs, un arbre/home i un drac. A més, també s’han col·locat bolets de fantasia en vermell i blanc fets d’escuma i tela. També s’han aprofitat figures de les carrosses dels Reis d’Orient, com ara una copa que s’ha instal·lat al final del passeig de Na Camel·la; i un drac vermell, que s’ha col·locat a la plaça Ramon Llull.

Sebastià Riera Pocoví ha explicat la quantitat d’hores de feina que hi ha darrere cada figura, a més de la dificultat afegida que suposa que les peces hagin d’estar un mes exposades al carrer. «H a estat un mes de feina molt intensa, però el resultat i l’acceptació que ha tengut ens omple”, ha assegurat. Per la seva banda, Toni Galmés Bennàssar ha explicat que “teníem moltes ganes de fer aquestes figures, que Manacor canviés un poc i tengués tot aquest color i aquesta màgia. La gent ha sabut valorar la feina feta”.

L’univers de Manacor Encantat es completa amb la instal·lació de cintes decoratives damunt els carrers amb els colors de les cintes dels Cossiers. Maria Antònia Truyols ha agraït als comerciants de Manacor la col·laboració en la seva elaboració.

Treu l’estoc al carrer

Una de les activitats més esperades cada any quan arriba la primavera és també la venda d’estocs per part dels comerços locals. Enguany, una vegada més, també podrem gaudir d’aquesta iniciativa, que es durà a terme dissabte dia 29 de maig durant tot el dia i diumenge dia 30 de maig al matí.

El delegat de Serveis Generals i Fires, Carles Grimalt, ha convidat tots els comerços a sumar-se a la iniciativa i a treure els seus estocs davant els negocis. Hi podran col·locar una taula de venda dels seus productes. «És important que, a part de reactivar l’economia, que els veïns puguem sortir al carrer i veure l’entorn embellit» ha assegurat Grimalt, que també ha destacat la feina feta per la brigada municipal el darrer mes i mig en la instal·lació de paperins i de les figures, en col·laboració amb els artistes que les han elaborat.

Concurs d’aparadors

Manacor Encantat també preveu un concurs d’aparadors dels comerços de Manacor relacionats amb el món fantàstic i el bosc encantat. Les bases i el formulari d’inscripció es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Manacor. Hi poden participar tots els comerços locals de la ciutat i les inscripcions es poden fer fins dia 14 de maig.

Les fotografies digitals dels aparadors participants es penjaran a la pàgina oficial de Facebook de l’Ajuntament de Manacor. La fotografia de l’aparador penjada al Facebook de l’Ajuntament que obtengui la quantitat major de «m’agrades/m’encantes» obtendrà un premi de 300 euros.

• Primer premi: 600 €
• Segon premi: 400 €
• Tercer premi: 200 €
El projecte de Manacor Encantat tendrà «cost zero» per a l’Ajuntament de Manacor, ha explicat Maria Antònia Truyols, ja que les seves despeses es cobriran amb una subvenció de 20.000 euros de la Direcció General de Comerç. Maria Antònia Truyols ha avançat que l’Ajuntament treballa en una iniciativa similar per a Porto Cristo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: