Manacor estrena el primer habitatge supervisat que acull deu persones amb diagnòstic de salut mental

L’Ajuntament ha cedit l’edifici a Estel de Llevant i s’han habilitat deu places.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha presentat juntament amb el gerent d’Estel de Llevant, Guillem Febrer, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, les primeres places d’habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental a la comarca de Llevant. Es tracta d’un habitatge cedit per l’Ajuntament de Manacor a l’entitat Estel de Llevant, que ofereix 10 places concertades que gestiona la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i que es dedica a persones amb trastorn mental. La posada en marxa d’aquest recurs d’accés públic ha fet que per primera vegada moltes d’aquestes persones puguin tenir una seva, amb una supervisió 24 hores i compatible amb altres serveis, com el servei ocupacional, que promocioni l’autonomia i integració social.

L’Ajuntament va fer una primera rehabilitació a l’edifici, va cedir-lo a Estel de Llevant i “avui aquesta casa ja està en ús i així demostram que quan som capaços de fer feina junts per un objectiu comú, els projectes arriben a bon port”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera. “Fa més de vint anys que Estel de Llevant fa feina per la salut mental al nostre municipi i volem que aquest habitatge sigui una nova manera de fer que les persones connectin amb el nostre territori i aconsegueixin la integració social, laboral i personal que tots i totes desitjam”, afegí la batlessa.

“Les persones que comparteixen aquesta casa participen en programes de formació i ocupació durant el dematí i el capvespre; la resta de temps fan aquí tot el que la gent fa a ca seva: cuinen, fan net, es diverteixen i comparteixen temps i espai amb els monitors que els acompanyen sempre”, ha explicat el gerent d’Estel de Llevant, Guillem Febrer.

El nou habitatge supervisat de 10 places de Manacor s’integra a la primera xarxa pública d’atenció social a les persones amb diagnòstic de salut mental a les Illes Balears. “Ens vàrem proposar crear una estructura que fos pública i estable per a persones amb problemes de trastorn mental”, ha apuntat la consellera Fina Santiago, i “en menys de quatre anys ja tenim centres ocupacionals, habitatges supervisats, suport a l’habitatge i servei d’acompanyament per aquestes persones. I hem passat de la subvenció a la concertació, fet que aporta estabilitat al servei, a les entitats i als usuaris”.

Actualment, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ofereix, sigui per gestió directa o concertada amb entitats, 92 places d’habitatge supervisat, 81 places de suport a l’habitatge, 85 places de servei d’acompanyament i 271 places de servei ocupacional a totes les illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: