Manacor i l’ONCE animen als joves de la comarca amb discapacitat a formar-se per millorar les oportunitats laborals

Els dies 9 i 10 d’agost tots els interessats poden passar per la plaça Ramon Llull.

La gira itinerant “No et rendeixis mai”, que promou Inserta Empleo, l’entitat de la Fundació ONCE especialitzada en la formació i ocupació de persones amb discapacitat, ha arribat a la plaça Ramon Llull de Manacor. Allà la batlessa, Catalina Riera; la regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà i la coordinadora del departament municipal, Alba Frechilla; han rebut el director d’Inserta Empleo a Catalunya i Balears, Enric Opis; el director de gestió i programes d’Inserta Empleo, Severino Rodríguez i la cap del departament de jocs de l’ONCE a Balears, Laura Cabello, responsables del programa que es finança a través de les apostes de l’ONCE i del Fons Social Europeu. El lema del punt informatiu i de la gira itinerant de la Fundació ONCE és “Aquesta oportunitat no passa cada dia”. I és que l’objectiu d’aquesta gira és formar i informar 5.000 joves aturats de tot l’Estat d’entre 16 i 29 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, per millorar les seves oportunitats laborals.

Els usuaris poden inscriure per participar en les activitats o en entrevistes personals d’orientació laboral, mitjançant el portal www.noterindasnunca.org o telefonant al 96 380 99 99. De la mateixa manera, qualsevol persona que assisteixi i acrediti la seva discapacitat també serà atesa avui, dijous dia 9 d’agost, i demà, divendres dia 10.

Així els joves amb discapacitat de tota la comarca podran acostar-se a les instal·lacions de la Fundació ONCE, que es troben a la plaça Ramon Llull de Manacor. Allà podran participar en dinàmiques grupals a través de quatre tallers. “L’actitud que m’impulsa” estarà orientat a entendre l’actitud pròpia des d’una perspectiva mental, emocional i corporal, a través de xerrades motivacionals i jocs teatrals. En l’activitat “Talents únics i diversos”, els candidats hauran de reconèixer els seus talents personals i professionals, indagant en les coses en què destaquen, en les seves passions i en l’orientació professional que volen emprendre.

Un altre dels tallers que s’oferiran és “El poder d’una visió”, que està dirigit a generar en el candidat una ruta professional a 5 anys vista i a ajudar-lo a identificar on vol arribar professionalment. Per això els joves participaran en dinàmiques basades en l’art teràpia. Els joves que vagin a la plaça Ramon Llull també podran participar en la dinàmica “Comença l’aventura”, que pretén ajudar al col·lectiu de joves amb discapacitat a redactar el seu Currículum Vitae de manera que desperti l’interès de les empreses. De les 78 localitats de tot l’Estat que visitarà la gira itinerant informativa de la Fundació ONCE, tres són de les Illes Balears. El tràiler informatiu ja ha passat per Calvià; els dies 8 i 9 d’agost es troba a Manacor i els dies 13 i 14 a Eivissa. L’horari d’atenció al públic serà de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.