Manacor instal·la les primeres zones reservades per a cans i fa feina en els projectes per a construir dos nous parcs canins

Cinc nous “pipicans” ja es poden utilitzar a Manacor, Porto Cristo i s’Illot.
Manacor compta amb cinc noves zones per a cans, uns espais “que estan habilitats perquè els animals hi puguin entrar sense fermar, i puguin fer les seves feines lliurement”, explica el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Pedro Rosselló.

Es tracta d’espais rectangulars d’arena i delimitats per una tanca amb l’objectiu que els animals puguin fer les seves necessitats sense entorpir la convivència amb la resta de veïnats i veïnades de Manacor. Aquests nous espais, que molta gent coneix amb el nom de “pipican”, són àrees tancades que compten amb una porta i amb un cartell que explica com fer-ne un bon ús. Aquests nous espais són, per tant, un espai tancat on els animals de companyia hi poden fer pipí i caca i constitueixen “una opció més que posam a disposició dels propietaris de cans perquè contribueixin a mantenir els carrers nets”, ha afegit Pedro Rosselló.

Des de l’Ajuntament de Manacor informen que tres d’aquestes zones per a cans s’han instal·lat a la ciutat de Manacor. Una es troba al parc de na Molla, una altra en el passeig Ferrocarril davant l’entrada a l’Espai na Camel·la i una altra a la zona verda de la ronda del port, que està situada davant els cinemes. Una altra zona es troba a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo i l’altra zona es troba just devora el poliesportiu de s’Illot. “Amb la instal·lació d’aquestes zones per a cans complim amb una demanda ciutadana, crec que és una solució que funciona bé en altres ciutats i ha de facilitar que entre tots facem possible mantenir nets els carrers del nostre municipi”, ha afegit Pedro Rosselló.

Els cans i els animals de companyia podran entrar a aquestes àrees sense correja i hi podran interactuar lliurement però els propietaris seran els responsables de recollir les restes que hi deixin els seus animals. Amb tot “l’Ajuntament farà un manteniment especial en aquestes zones, amb netejes periòdiques per evitar que es crein males olors que puguin molestar els veïnats i veïnades”, han explicat els tècnics del departament de Medi Ambient.

Futurs parcs canins

Durant el 2018 l’Ajuntament projecta habilitar dues noves àrees per a l’esplai caní, una a l’entorn del poliesportiu Miquel Àngel Nadal i una altra a l’entorn del polígon agroalimentari. “Volem deixar clar que les zones per a cans que ja s’han instal·lat en diferents indrets de Manacor no són parcs recreatius per animals però sí que són un primer pas per tenir una ciutat i un municipi adaptat a les demandes que tenen els propietaris d’animals de companyia”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Manacor preveu habilitar dues grans àrees, que es conceben com a zones d’esbarjo on serà possible amollar els cans i deixar-los córrer. En definitiva, es tracta d’espais tancats on les mascotes poden fer exercici amb seguretat i que, segons les previsions municipals, enguany podrien ser una realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: