Manacor instal·la l’escultura pública “Dona amb gerra” a Na Camel·la per retre homenatge a l’artista Miquel Bruet

Es tracta d’una escultura de bronze que s’ha situat al costat de l’antiga font.

La ciutat de Manacor compta amb més art al carrer. Durant la setmana passada els operaris municipals acabaren d’instal·lar a la plaça de na Camel·la l’escultura “Dona amb gerra”. Es tracta d’un disseny del pintor i escultor Miquel Brunet, que l’any passat fou nomenat fill il·lustre de Manacor. “Els hereus de l’artista varen cedir el disseny a l’Ajuntament i des d’aquí ens hem encarregat de reproduir-lo en bronze i de situar la nova escultura en el passeig on va viure i que tan va retratar Miquel Brunet”, expliquen des del departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor.

Cal recordar que el mes de setembre del 2018 l’Ajuntament de Manacor va declarar Miquel Brunet fill il·lustre de la ciutat juntament amb el cantant i escriptor Guillem d’Efak. En la mateixa cerimònia el ple de l’Ajuntament de Manacor va declarar fills predilectes l’escriptora Maria Antònia Oliver i el músic i compositor Antoni Parera Fons. Durant l’estiu, a més, el Consell de Mallorca dedicà a l’artista l’exposició Brunet Inèdit, que va poder visitar-se a la capella del Centre Cultural de la Misericòrdia, a Palma. A més, el Museu de Manacor està preparant una mostra per reivindicar el llegat de Miquel Brunet.

Miquel Brunet (1919-2007) es dedicà a les arts plàstiques i deixà enrere el postimpressionisme imperant a la pintura mallorquina per obrir les portes d’una nova plàstica. Brunet va aconseguir fer-se un nom dins el panorama artístic insular. A més va establir contactes amb grups artístics i acadèmies de l’Estat, com el Grup Tago o l’acadèmia de Bellas Artes de San Fernando.
A Mallorca formà part d’alguns dels grups d’intel·lectuals que cercaven una renovació en l’àmbit artístic. A més l’any 1975 va formar part del grup Drac i fou un dels fundadors del grup. La seva obra s’exposà, a més de Mallorca, a grans galeries de Barcelona i Madrid, i viatjà també per sales d’art dels Estats Units i Alemanya. Rebé el premi Ciutat de Palma de pintura (1984) i el premi Ramon Llull (2003), a més de moltes altres distincions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: