Cal recordar que el mes de setembre del 2018 l’Ajuntament de Manacor va declarar Miquel Brunet fill il·lustre de la ciutat juntament amb el cantant i escriptor Guillem d’Efak. En la mateixa cerimònia el ple de l’Ajuntament de Manacor va declarar fills predilectes l’escriptora Maria Antònia Oliver i el músic i compositor Antoni Parera Fons. Durant l’estiu, a més, el Consell de Mallorca dedicà a l’artista l’exposició Brunet Inèdit, que va poder visitar-se a la capella del Centre Cultural de la Misericòrdia, a Palma. A més, el Museu de Manacor està preparant una mostra per reivindicar el llegat de Miquel Brunet.
Miquel Brunet (1919-2007) es dedicà a les arts plàstiques i deixà enrere el postimpressionisme imperant a la pintura mallorquina per obrir les portes d’una nova plàstica. Brunet va aconseguir fer-se un nom dins el panorama artístic insular. A més va establir contactes amb grups artístics i acadèmies de l’Estat, com el Grup Tago o l’acadèmia de Bellas Artes de San Fernando.
A Mallorca formà part d’alguns dels grups d’intel·lectuals que cercaven una renovació en l’àmbit artístic. A més l’any 1975 va formar part del grup Drac i fou un dels fundadors del grup. La seva obra s’exposà, a més de Mallorca, a grans galeries de Barcelona i Madrid, i viatjà també per sales d’art dels Estats Units i Alemanya. Rebé el premi Ciutat de Palma de pintura (1984) i el premi Ramon Llull (2003), a més de moltes altres distincions.
