Manacor tanca el pressupost 2017 amb més de 10’5 milions de superàvit i amb 38’5 milions d’euros a les arques municipals

L’Ajuntament liquidarà enguany el pagament de les zones verdes amb sentència ferma.

Manacor ha tancat l’exercici pressupostari del 2017 amb un superàvit de 10.643.400 euros, que corresponen al superàvit dels comptes de l’Ajuntament de Manacor i dels organismes autònoms que en depenen.

A més “si sumam aquests doblers als quals ja tenim a les arques municipals podem dir que comptam amb 38’5 milions d’euros a les arques municipals”, ha destacat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “La bona feina dels tècnics i la gestió que feim com equip de govern ens ha permès complir amb les limitacions pressupostàries, fer inversions i obres per millorar tot el municipi i, a més, rebaixar impostos”, ha concretat per part seva la regidora d’Economia Maria Antònia Sansó.

Segons han informat durant la roda de premsa la voluntat de l’equip de govern és “utilitzar part d’aquests doblers per pagar les expropiacions de zones verdes que ja compten amb sentència ferma per poder acabar amb aquest problema històric i passar pàgina”, ha explicat la batlessa. En aquest sentit “serà important el contingut del decret del Ministeri d’Economia que ha d’autoritzar els ajuntaments a gastar el superàvit del 2017 perquè si el govern de l’Estat autoritza a pagar les zones verdes sense que aquest pagament afecti la regla de la despesa serà una molt bona notícia”.

Amb tot des de l’equip de govern manacorí “estam disposats a pagar les zones verdes que ja compten amb sentència ferma encara que suposi incomplir la regla de la despesa a què ens obliga el Ministeri d’Economia”, ha explicat la batlessa. I és que “encara que hàgim de fer un pla d’ajustament pressupostari podrem pagar les zones verdes i al mateix temps seguir fent inversions per poder millorar l’espai públic, els serveis municipals i, en definitiva, continuar amb el nostre pla per millorar Manacor”, ha afegit Catalina Riera.

“L’Ajuntament de Manacor és un ajuntament sanejat, fa anys que no ens endeutam, que pagam els proveïdors en pocs dies i que tenim una salut econòmica envejable”, ha explicat el regidor Joan Gomila, que també ha assistit a la roda de premsa. “Com a batlessa sé que podem fer front a aquest pagament, crec que és de responsabilitat plantejar-ho, i amb tot l’equip de govern hem decidit acabar amb el problema històric de les zones verdes i fer desaparèixer aquesta espasa de Dàmocles de damunt el municipi”, ha conclòs la batlessa.

Amb tot, els representants dels tres grups polítics que formen l’equip de govern assumeixen que no serà fins que es conegui el contingut del decret que ha d’autoritzar els ajuntaments a gastar el superàvit del 2017 que es podrà concretar el pla de pagament que ha de permetre sumar cinc noves zones verdes al sòl públic de Manacor”. “La nostra voluntat és fer desaparèixer d’aquest ajuntament el problema del pagament de les zones verdes, crec que és una qüestió de responsabilitat política i per això l’assumim”, han conclòs els representants de l’equip de govern.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: